
Σόιμπλε: Το Βερολίνο έτοιμο να συναινέσει σε εμβάθυνση της Ευρωζώνης
Η ανάκαμψη της οικονομίας της Ευρώπης σταδιακά αποκτά ορμή και το Βερολίνο είναι έτοιμο να συναινέσει στην εμβάθυνση της ολοκλήρωσης της Ευρωζώνης εφόσον οι κίνδυνοι και οι υποχρεώσεις που απορρέουν από πολιτικές αποφάσεις παραμείνουν στοιχεία άρρηκτα συνδεδεμένα, τονίζει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε επιστολή του προς τα μέλη της Μπούντεσταγκ.
Η ανάκαμψη της οικονομίας της Ευρώπης σταδιακά αποκτά ορμή και το Βερολίνο είναι έτοιμο να συναινέσει στην εμβάθυνση της ολοκλήρωσης της Ευρωζώνης εφόσον οι κίνδυνοι και οι υποχρεώσεις που απορρέουν από πολιτικές αποφάσεις παραμείνουν στοιχεία άρρηκτα συνδεδεμένα, τονίζει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε επιστολή του προς τα μέλη της Μπούντεσταγκ.
«Παρά το -ή ακόμη και λόγω του- Brexit, η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση παραμένει μια από τις καλύτερες ιδέες που είχαν οι Ευρωπαίοι τον 20ό αιώνα», σημείωσε ο Σόιμπλε στην επιστολή αυτή, η οποία περιήλθε σε γνώση του πρακτορείου ειδήσεων Reuters και στάλθηκε στους κοινοβουλευτικούς από τους συντηρητικούς της Ανγκελα Μέρκελ και το συγκυβερνών Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD).
Η Γερμανία και η Γαλλία πρέπει τώρα να συνεργαστούν στενά και να κινηθούν προς την ίδια κατεύθυνση για να ενισχυθεί η συνεργασία στην Ευρωπαϊκή Ένωση των προσεχώς 27, συνέχισε ο βετεράνος της γερμανικής πολιτικής, καλώντας τις κυβερνήσεις όλων των χωρών μελών της ευρωζώνης να εφαρμόσουν περαιτέρω διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, να μειώσουν το δημόσιο χρέος τους ώστε να γίνει πιο βιώσιμο και να κάνουν πιο ισορροπημένους τους προϋπολογισμούς τους.
«Η Γερμανία τάσσεται υπέρ μιας απαρασάλευτης εφαρμογής αυτών των συμφωνιών (σ.σ. για τα δημοσιονομικά) και είναι επίσης έτοιμη να συμβάλλει στην αποτελεσματικότερη πρόληψη μελλοντικών κρίσεων και στην περαιτέρω εμβάθυνση της νομισματικής ένωσης», συνεχίζει ο Σόιμπλε.
«Ο κανόνας για αυτό είναι απλός και πειστικός: για να δοθούν τα σωστά κίνητρα και να αποφύγουμε εξελίξεις (που θα καταστήσουν τα χρέη) μη βιώσιμα, οι κίνδυνοι και οι υποχρεώσεις πρέπει να βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο και σε ένα χέρι».
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν έχει δηλώσει ότι η Ευρώπη πρέπει να ολοκληρώσει την ατελή νομισματική ένωση διαμέσου της θέσπισης του αξιώματος του υπουργού Οικονομικών της Ευρωζώνης, ο οποίος θα διαχειρίζεται έναν κοινό προϋπολογισμό για επενδύσεις και μεταβιβάσεις με σκοπό να προσφέρεται βοήθεια σε μέλη που αντιμετωπίζουν κρίσεις, υφέσεις ή επιβράδυνση της οικονομικής δραστηριότητας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Ελλάδα – Ουγγαρία 16-10: Σαρωτική η Εθνική!
- Μεσολόγγι: Νεαρός διαρρήκτης εισέβαλε σε δύο σπίτι μέσα σε λίγη ώρα – Ξυλοκόπησε τον έναν ένοικο
- Μπεκάλι: «Άναυδος από την κουλτούρα του Μιρτσέα Λουτσέσκου – Τώρα ο Ραζβάν πρέπει να αναλάβει τον ρόλο του»
- Κουτσούμπας: Σε έναν κόσμο που φλέγεται, η λαϊκή σπίθα που σιγοκαίει να γίνει πυρκαγιά Ανάστασης λαών
- Κύπρος: Ένας νεκρός ανασύρθηκε από τα συντρίμμια της πολυκατοικίας που κατέρρευσε
- Φάμελλος: Το φως της Ανάστασης μας δείχνει τον δρόμο για την κοινωνία που αξίζουμε – Μια κοινωνία δικαίου
- Σβεντ: «Δεν με άφησαν να πάω στον Ερυθρό Αστέρα επειδή είμαι Ρώσος»
- Έρχονται οι «Αγώνες Πείνας» με παλιές και νέες φυσιογνωμίες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Ακίνητα: Έκρηξη τιμών σε Ελλάδα και Ευρώπη [πίνακες]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2026/04/akinita1-e1727899707686-1024x684-1-1-300x300.jpg)
![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 11.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442