ΕΛΣΤΑΤ: Οριακή μείωση της ανεργίας στο πρώτο τρίμηνο του έτους
Στο 23,3% υποχώρησε η ανεργία στο πρώτο τρίμηνο του έτους, από 23,6% στο τέταρτο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε την Πέμπτη η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).
Στο 23,3% υποχώρησε η ανεργία στο πρώτο τρίμηνο του έτους, από 23,6% στο τέταρτο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε την Πέμπτη η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).
Συνολικά, οι άνεργοι μειώθηκαν κατά 0,8% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και ανήλθαν σε 1,115 εκατ. άτομα, με το 69,9% περίπου από αυτούς να είναι μακροχρόνια άνεργοι, δηλαδή να αναζητούν εργασία για πάνω από 12 μήνες.
Ο αριθμός των απασχολούμενων αυξήθηκε κατά 0,3%, σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και διαμορφώθηκε σε 3,659 εκατ.
Το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας σε τριμηνιαία βάση είχε καταγραφεί στο πρώτο τρίμηνο του 2014 και είχε φτάσει στο 27,8%.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας