Η έκθεση The Place in the End που εγκαινιάζεται την Πέμπτη 27 Απριλίου στο T.A.F. / The Art Foundation είναι αποτέλεσμα του καλλιτεχνικού προγράμματος φιλοξενίας Ερημία_ΑΜΟΡΓΟΣ που διήρκησε ένα μήνα στη Νότια Αμοργό (Κάτω Μεριά). Μέσα από την έκθεση προβάλλονται οι μέθοδοι που επινόησαν και υιοθέτησαν επτά καλλιτέχνες προκειμένου να ανακαλύψουν την κληρονομιά του τόπου και εν τέλει τη σοφία του. Οι καλλιτέχνες ήταν από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Ο τόπος της Νοτιότερης Αμοργού ήταν βασικός παράγοντας στη δημιουργία του ίδιου του προγράμματος, μιας και αυτό δίνει έμφαση στις έννοιες αφενός της πολιτιστικής κληρονομιάς και της παράδοσης, αφετέρου στο στοιχείο της απομόνωσης του τόπου από τη ραγδαία τουριστική ανάπτυξη και τη φυσική του απομόνωση. Όσοι επισκέπτονται τη Νότια Αμοργό βιώνουν μία ηρεμία, η οποία διέρχεται μέσα από τον ήχο του αέρα που φυσάει στα λαγκάδια, καθώς και μέσα από τους ήχους των ζώων που κινούνται μέσα στους αγρούς, όταν ο ήλιος δύει.
Οι καλλιτέχνες φιλοξενήθηκαν στα δωμάτια της εκκλησίας της Αγίας Παρασκευής και μετέτρεψαν το κτίριο του παλιού σχολείου σε εργαστήριο και γκαλερί. Eπίσης, εργάστηκαν σε διάφορα σημεία στη φύση. Ο χώρος διαμονής και εργασίας, αλλά και το τοπίο της Νότιας Αμοργού αποτέλεσαν έμπνευση για τη δημιουργία νέων πεδίων καλλιτεχνικών πρακτικών και έρευνας. Κατά τη διαδικασία αυτή οι καλλιτέχνες είχαν στην κατοχή τους περιορισμένα μέσα.
Το πρόγραμμα Ερημία_ΑΜΟΡΓΟΣ πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Δήμο της Αμοργού, το Σύλλογο της Αρχαίας Αρκεσίνης και τον Εκκλησιαστικό Σύλλογο της Αγίας Παρασκευής. Επίσης, πραγματοποιήθηκε υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού.
Μυστικά, σχέσεις και συγκρούσεις ξεδιπλώνονται μέσα από τις ζωές τριών ανθρώπων που προσπαθούν να σταθούν ο ένας απέναντι στον άλλον και τελικά απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό.
Πέντε ερωτικές ιστορίες, τοποθετημένες σε διαφορετικές εποχές της Ελλάδας, συνθέτουν το κοινό σύμπαν του έργου «Η Αστερόσκονη», όπου άνθρωποι και χρονικότητες συναντιούνται γύρω από την ίδια ανάγκη για αγάπη και σύνδεση.
Η Δευτέρα 9 Μαρτίου είναι αφιερωμένη στον Αντώνη Καλογιάννη, καθώς το έργο του θα «ζωντανέψει» στη σκηνή του θεάτρου Παλλάς, μέσα από τη μουσική παράσταση «Η φωνή της ψυχής μας».
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας