Δευτέρα 08 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Ρωσία και Κίνα μπλοκάρουν νέες κυρώσεις στη Συρία

Ρωσία και Κίνα μπλοκάρουν νέες κυρώσεις στη Συρία

Η Ρωσία και η Κίνα άσκησαν βέτο στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ κατά την ψηφοφορία για το σχέδιο ψηφίσματος που θα επέβαλε νέες κυρώσεις στη Συρία αναφορικά με τις κατηγορίες για χρήση χημικών όπλων. Το σχέδιο είχε παρουσιαστεί από Γαλλία και Βρετανία και ήταν η έβδομη φορά που η Ρωσία χρησιμοποιεί το βέτο της υπέρ της Δαμασκού -αυτή τη φορά, με το επιχείρημα πως οι κυρώσεις θα έβλαπταν την προσπάθεια για ειρηνευτικές συνομιλίες στη Γενεύη.

Η Ρωσία και η Κίνα άσκησαν βέτο στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ κατά την ψηφοφορία για το σχέδιο ψηφίσματος που θα επέβαλε νέες κυρώσεις στη Συρία αναφορικά με τις κατηγορίες για χρήση χημικών όπλων.

Το σχέδιο είχε παρουσιαστεί από Γαλλία και Βρετανία και ήταν η έβδομη φορά που η Ρωσία χρησιμοποιεί το βέτο της υπέρ της Δαμασκού -αυτή τη φορά, με το επιχείρημα πως οι κυρώσεις θα έβλαπταν την προσπάθεια για ειρηνευτικές συνομιλίες στη Γενεύη.

Ήταν επίσης η έκτη φορά που η Κίνα χρησιμοποίησε το δικό της βέτο στο Συμβούλιο συμπαρατασσόμενη με την Μόσχα στο ζήτημα της Συρίας.

Από τα υπόλοιπα μέλη του Συμβουλίου, τα μη μόνιμα (τα οποία και δεν έχουν δικαίωμα βέτο), καταψήφισε η Βολιβία ενώ απέιχαν Αιθιοπία, Αίγυπτος και Καζακστάν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 08 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο