ΗΠΑ: Διαδήλωση επιστημόνων του κλίματος κατά του Τραμπ
Φορώντας λευκές ποδιές εργαστηρίου, περίπου διακόσιοι επιστήμονες και ακτιβιστές διαδήλωσαν στο Σαν Φρανσίσκο ζητώντας να προστατευτεί η επιστήμη της κλιματικής αλλαγής από την επερχόμενη κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ, γνωστού αρνητή της ανθρωπογενούς παγκόσμιας θέρμανσης.
Φορώντας λευκές ποδιές εργαστηρίου, περίπου διακόσιοι επιστήμονες και ακτιβιστές διαδήλωσαν στο Σαν Φρανσίσκο ζητώντας να προστατευτεί η επιστήμη της κλιματικής αλλαγής από την επερχόμενη κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ, γνωστού αρνητή της ανθρωπογενούς παγκόσμιας θέρμανσης.
Η διαδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη έξω από το χώρο όπου διεξάγεται αμερικανικό συνέδριο για το κλίμα, αναφέρει το Associated Press. Τα πλακάτ των συγκεντρωμένων έγραφαν «Ο πάγος δεν έχει ατζέντα, απλά λιώνει» και «Υπερασπιστείτε την Επιστήμη» μεταξύ άλλων.
Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ είχε χαρακτηρίσει παλαιότερα «φάρσα» την κλιματική αλλαγή, αν και μετά την εκλογή του δήλωσε ότι είναι πλέον «ανοιχτός» στην ιδέα ότι η άνοδος της θερμοκρασίας οφείλεται στον άνθρωπο.
Την περασμένη εβδομάδα ο Τραμπ πρότεινε για επικεφαλής της Υπηρεσίας Περιβαλλοντικής Προστασίας (EPA) τον Σκοτ Προύιτ, μέχρι σήμερα γενικό εισαγγελέα της πολιτείας της Οκλαχόμα, ο οποίος είναι επίσης σκεπτικιστής του κλίματος, και μάλιστα είχε μηνύσει την αμερικανική κυβέρνηση για μέτρα κατά της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και της παγκόσμιας θέρμανσης.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας