Συνάντηση ΟΠΕΚ με παραγωγούς εκτός του Οργανισμού στις 10 Δεκεμβρίου
Ο ΟΠΕΚ θα συναντηθεί με χώρες που δεν είναι μέλη του Οργανισμού για να οριστικοποιήσει την παγκόσμια συμφωνία για μείωση της παραγωγής πετρελαίου στις 10 Δεκεμβρίου στη Βιέννη, δήλωσε ο γγ του ΟΠΕΚ. Θετικοί στη συνάντηση εμφανίζονται Ρωσία και Αζερμπαϊτζάν. Οι χώρες που δεν είναι μέλη του ΟΠΕΚ αναμένεται να προχωρήσουν σε μείωση της παραγωγής κατά 600.000 βαρέλια την ημέρα, στο πλαίσιο ευρύτερης συμφωνίας με τον Οργανισμό.
Ο ΟΠΕΚ θα συναντηθεί με χώρες που δεν είναι μέλη του Οργανισμού για να οριστικοποιήσει την παγκόσμια συμφωνία για μείωση της παραγωγής πετρελαίου στις 10 Δεκεμβρίου στη Βιέννη, στην πρώτη τέτοια συνάντηση από το 2002, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΟΠΕΚ.
Ο Μοχάμεντ Μπαρκίντο ανακοίνωσε το σχέδιο της συνάντησης σε συνέδριο στο Νέο Δελχί, σύμφωνα με αντίγραφο της ομιλίας του. Η συνάντηση είχε προγραμματιστεί προηγουμένως να γίνει στη Μόσχα.
Ο Οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών (ΟΠΕΚ) συμφώνησε την περασμένη εβδομάδα να μειωθεί η παραγωγή αργού κατά 1,2 εκατ. βαρέλια την ημέρα περίπου από τον Ιανουάριο, σε μια προσπάθεια να μειωθεί η υπερβάλλουσα προσφορά και να ενισχυθούν οι τιμές.
Θετικοί στη συνάντηση Ρωσία, Αζερμπαϊτζάν
Οι υπουργοί Ενέργειας της Ρωσίας και του Αζερμπαϊτζάν σχεδιάζουν να συμμετάσχουν στις συνομιλίες με τον ΟΠΕΚ στις 10 Δεκεμβρίου στη Βιέννη
Ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Αλεξάντρ Νόβακ σχεδιάζει να λάβει μέρος στις συνομιλίες μεταξύ του ΟΠΕΚ και χωρών εκτός του Οργανισμού στη Βιέννη στις 10 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.
Ο υπουργός Ενέργειας του Αζερμπαϊτζάν Νατίκ Αλίγιεφ σχεδιάζει επίσης να επισκεφθεί τη Βιέννη στις 10 Δεκεμβρίου προκειμένου να συμμετάσχει στη συνάντηση, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Ενέργειας της χώρας.
Οι χώρες που δεν είναι μέλη του ΟΠΕΚ αναμένεται να προχωρήσουν σε μείωση της παραγωγής πετρελαίου κατά 600.000 βαρέλια την ημέρα, στο πλαίσιο ευρύτερης συμφωνίας με τον Οργανισμό Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών.
Το έγγραφο που θα οριστικοποιεί τη συμφωνία αναμένεται να υπογραφεί στην αυστριακή πρωτεύουσα στις 10 Δεκεμβρίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Τέμπη: Με την παρουσία συγγενών θυμάτων αλλά χωρίς το Δημόσιο, η δίκη για τη μη υλοποίηση της σύμβασης 717
- Υγροί κρύσταλλοι από οθόνες και κινητά ανιχνεύονται στα δελφίνια
- Νέα Μάκρη: Πυροβολισμοί κατά ΙΧ στη Λ. Μαραθώνος
- Νέα Αριστερά: Η υποτέλεια του Μητσοτάκη δεν αποτελεί εξωτερική πολιτική
- Γαλλία: Εκτενείς αναφορές στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και ειδικότερα στην Κύπρο στα γαλλικά ΜΜΕ
- Κόκκινος συναγερμός και στη Φόρμουλα 1 λόγω Μέσης Ανατολής: Χάος στις πτήσεις πριν το αυστραλιανό γκραν πρι
- Ακυρώνει τις πτήσεις προς και από το Τελ Αβίβ η Sky Express – Οι εναλλακτικές για το επιβατικό κοινό
- Επαφές Πιερρακάκη με φον ντερ Λάιεν, Λαγκάρντ και Κόστα με τις εξελίξεις στο Ιράν στο επίκεντρο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 03.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/mo-8EJAWgGv6o-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442