Με το πρώτο του «διπλό» στον Γ' όμιλο του Basketball Champions League θα επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη ο ΠΑΟΚ, μετά το πέρασμα του με 75-70 από την έδρα της Βαρέζε, για την 3η αγωνιστική της διοργάνωσης.
Με το ψύχραιμο χέρι του Ντάριλ Μπράιαντ στις βολές (4/4), ελάχιστα πριν το φινάλε και τους Απόλλωνα Τσόχλα (2/2), Κιθ Κλάντον (1/2), να συνδράμουν, με τον ίδιο τρόπο, λίγο νωρίτερα, ο ΠΑΟΚ επικράτησε απόψε στην Ιταλία, για την 3η αγωνιστική των ομίλων του Champions League, επί της Βαρέζε με 75-70.
Αποτέλεσμα που του έδωσε τη δεύτερη νίκη του στη διοργάνωση και την τέταρτη, στη σειρά, στις υποχρεώσεις του, εσχάτως, σε Ελλάδα και Ευρώπη.
Πρώτος σκόρερ για τους Θεσσαλονικείς ήταν ο Ζάνις Πέινερς (14π), ο οποίος μάζεψε, ακόμη, 6 ριμπάουντ και είχε και 1 κλέψιμο. Βοήθησαν, επίσης, οι Λίνος Χρυσικόπουλος (11π., 5 ριμπ., 1 ασίστ), Ντάριλ Μπράιαντ (11π.), Μπράντον Τέιλορ (10 π., 6 ριμπ., 1 ασιστ, 1 κλ.), Κιθ Κλάντον (13 ριμπ, 2 ασίστ). Ξεχώρισε για τους Ιταλούς ο Κριστιάν Εγιένγκα (23π., 5 ριμπ).
Με επιθετική αιχμή τον Τέιλορ (10 πόντοι, 5 ριμπάουντ) στηρίγματα στο έργο του Αμερικανού πάουερ φόργουορντ τους Χρυσικόπουλο, Πέινερς (σ.σ. με 8 πόντους αμφότεροι), τον Κλάντον να ελέγχει την… εναέρια κυκλοφορία και συνολικά αποτελεσματική αμυντική παρουσία, ο ΠΑΟΚ είχε τον έλεγχο στο πρώτο ημίχρονο. Βρέθηκε να προηγείται γρήγορα με 7 πόντους (8’ 8-15), διαφορά που στα μισά της δεύτερης περιόδου πήγε στο +8 (19-27), με τον Εγιένγκα να αποτελεί τη μοναδική… απειλή από τους Ιταλούς (15 πόντοι στο ημίχρονο).
Στο δίλεπτο της τρίτης περιόδου ο «Δικέφαλος» συνέχισε να έχει σταθερά τα ηνία στο σκορ (22’ 35-43), η Βαρέζε, όμως, με πίεση σε όλο το γήπεδο, έκανε την αντεπίθεσή της και με επιμέρους σκορ 16-5 έγινε… αφεντικό στο παρκέ (28’ 51-48). Δεδομένο που δε διαφοροποιήθηκε με την ολοκλήρωση του δεκαλέπτου (30’ 55-52), με τους «ασπρόμαυρους» να φορτώνονται, παράλληλα, με φάουλ (Χρυσικόπουλος, Τσόχλας, Πέινερς).
Στο ξεκίνημα του τέταρτου δεκαλέπτου οι Ιταλοί προηγήθηκαν με +4 (57-53), διαφορά που εξανεμίστηκε με διαδοχικούς πόντους από τον Πέινερς (32’ 57-57). Το σκηνικό έγινε ιδανικότερο για τον ΠΑΟΚ, στην πορεία, με τον Χρυσικόπουλο.
Οι συνεχείς πόντοι του Ελληνα φόργουορντ (1/2 βολές, 2/2 δίποντα), μαζί με ένα δίποντο του Μπράιαντ, έφεραν εκ νέου τον «Δικέφαλο» μπροστά στο σκορ (38’ 60-66), απόσταση που θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη, αν οι «ασπρόμαυροι» δεν έχαναν καλάθια που δε… χάνονται.
Με τους Μέινορ, Καβαλιέρο η Βαρέζε μείωσε στο 39’ σε 64-66, με τους Θεσσαλονικείς να πηγαίνουν στο +4 (64-68), με 2/2 βολές από τον Πέινερς, στα 28’’3 πριν το φινάλε.
Ο αγώνας κρίθηκε, εν τέλει, στα τελευταία δευτερόλεπτα με βολές, με τον ΠΑΟΚ να διατηρεί την ψυχραιμία του, να έχει 7/10 (Χρυσικόπουλος 0/2, Κλάντον 1/2 , Τσόχλας 2/2, Μπράιαντ 4/4), τη Βαρέζε να βρίσκει στόχο με τους Εγιένκα (4/4), Αβράμοβιτς (2/2) και τον «Δικέφαλο» να φεύγει νικητής με 70-75.
Αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι άνθρωποι αποκτούν τεράστια επιρροή και followers στα social media, ενώ άλλοι μένουν στην αφάνεια; Η ψυχολογία έχει την απάντηση.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας