
Στις 30 Αυγούστου ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες
Στις 30 Αυγούστου θα διεξαχθεί η δημοπρασία για τις τέσσερις άδειες των τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας. Στη δημοπρασία συμμετέχουν εννέα υποψήφιοι, ενώ μετά το αποτέλεσμα θα ακολουθήσει έλεγχος του «πόθεν έσχες» προκειμένου να δικαιολογηθούν τα ποσά τα οποία θα κατατεθούν για την εξασφάλιση της άδειας.
Στις 30 Αυγούστου θα διεξαχθεί η δημοπρασία για τις τέσσερις άδειες των τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας. Στη δημοπρασία συμμετέχουν εννέα υποψήφιοι, ενώ μετά το αποτέλεσμα θα ακολουθήσει έλεγχος του «πόθεν έσχες» προκειμένου να δικαιολογηθούν τα ποσά τα οποία θα κατατεθούν για την εξασφάλιση της άδειας.
Η Ειδική Επιτροπή Διενέργειας του Διαγωνισμού απέστειλε στους εννέα υποψηφίους το ατομικό δελτίο συμμετοχής στη δημοπρασία, η οποία θα διεξαχθεί στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Φραγκούδη 11 και Αλ. Πάντου, Καλλιθέα.
Σε δήλωσή του ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης, Λευτέρης Κρέτσος αναφέρει: «Η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας θα συνεχίσει να υπηρετεί τον θεσμικό της ρόλο με στόχο την προάσπιση του δημόσιου συμφέροντος. Η ΓΓ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας δεν συμμετέχει σε παιχνίδια δημιουργίας εντυπώσεων και λογοδοτεί μόνο στους πολίτες. Υπενθυμίζουμε δε ότι ανεβάζει στην Διαύγεια όλες τις διοικητικές πράξεις και αποφάσεις που λαμβάνει».
Σημειώνει, δε, ότι: «Τα μυθεύματα, οι εικασίες, τα αυθαίρετα συμπεράσματα, οι περισπούδαστες ασχετοσύνες και τα σενάρια επιστημονικής φαντασίας αποδεικνύουν απλώς ότι κάποιοι έχουν αποφασίσει να παραχαράξουν την αλήθεια, με στόχο την μη διεξαγωγή του διαγωνισμού αλλά και την συστηματική παραπλάνηση των πολιτών».
«Η προσπάθεια της κυβέρνησης αφορά στη χορήγηση νομίμων τηλεοπτικών αδειών ύστερα από 27 χρόνια ανομίας και παραβίασης βασικών αρχών του κράτους δικαίου. Σε αυτήν την κατεύθυνση συνεχίζουμε και ο διαγωνισμός θα ολοκληρωθεί σε λίγες ημέρες με επιτυχία και με απόλυτη διαφάνεια. Αυτό θα πρέπει να το πάρουν απόφαση όσοι υπερασπίζονται ακόμη την ανομία στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Τα ψέματα τελείωσαν» καταλήγει.
Αξίζει να σημειωθεί ότι με ανακοίνωσή του ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ κάνει λόγο για «αναπάντητα ερωτήματα» σχετικά με τη διαγωνιστική διαδικασία.
» Στην διαδικασία που παρουσιάστηκε στις αρχές Αυγούστου υπήρχαν σοβαρά θέματα διαφάνειας, ο δε χρόνος υλοποίησης του διαγωνισμού, με πρόχειρους υπολογισμούς, πλησίαζε τα δυο εικοσιτετράωρα. Υποθέτουμε ότι δεν υπάρχει κάποιος λογικός άνθρωπος να περιμένει ότι μπορεί να γίνει διαγωνισμός στον οποίον οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι περιορισμένοι σε ένα δωμάτιο, άγρυπνοι για 48 ώρες και να λαμβάνουν αποφάσεις αξίας εκατομμυρίων ευρώ.
» Υπενθυμίζουμε ότι στην παρουσίαση αυτού του συστήματος αντέδρασε η πλειοψηφία των υποψήφιων και απεχώρησε από την αίθουσα της ενημέρωσης» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.
- 1.ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (ΣΚΑΙ ΑΕ)
- 2. ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (NTV)
- 3. ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
- 4. ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. (ALPHA)
- 5. ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΤΠΚ μ.α.ε.)
- 6. ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ Α.Ε. (E RADIO-TV)
- 7. ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ ΑΕ)
- 8. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (ITV CP)
- 9. DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αυστρία: Ορειβάτης άφησε την σύντροφό του «να παγώσει μέχρι θανάτου» σε κορυφή βουνού
- Brain drain στην Apple – Δεκάδες στελέχη αυτομολούν στους ανταγωνιστές
- ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός «μάχονται» για τον τίτλο του League Cup
- Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη: Ο μεγάλος όγκος των υδάτων υπερέβη προσωρινά τις δυνατότητες των υποδομών
- Προειδοποίηση για την κακοκαιρία Byron: «Δεν έχει τελειώσει» – Οι επτά περιοχές που θα σαρώσει
- Πληθαίνουν οι ενδείξεις – Το εμβόλιο του έρπητα ζωστήρα δείχνει να προστατεύει από την άνοια
- World Athletics: Τέλος στην αδικία των διαδρόμων
- Αλέξανδρος Κοψιάλης: «Είμαι 120 κιλά, άμα συνεχίσω θα φράξουν όλα»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-kammeran-gonzalez-keola-3137381-9559884-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442