Ο Γιούνκερ δίνει στον βρετανό Κινγκ το χαρτοφυλάκιο της Ασφάλειας
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ ανακοίνωσε την πρόθεσή του να αναθέσει το χαρτοφυλάκιο της Ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ενωσης στον βρετανό Τζούλιαν Κινγκ. Ο Κινγκ είχε οριστεί από το Λονδίνο ως διάδοχος του επιτρόπου Χιλ, ο οποίος είχε παραιτηθεί από επίτροπος μετά το δημοψήφισμα για το Brexit. Ικανοποιημένο το Λονδίνο.
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ ανακοίνωσε την Τρίτη την πρόθεσή του να αναθέσει το χαρτοφυλάκιο της Ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ενωσης στον βρετανό Τζούλιαν Κινγκ.
Ο πρώην πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον είχε ορίσει τον Τζούλιαν Κινγκ υποψήφιο για να αντικαταστήσει τον ευρωπαίο επίτροπο Τζόναθαν Χιλ, ο οποίος παραιτήθηκε από την Κομισόν μετά το δημοψήφισμα για το Brexit.
Το χαρτοφυλάκιο της Ασφάλειας θα περιλαμβάνει την πολιτική αντιμετώπισης της τρομοκρατίας και του οργανωμένου εγκλήματος.
Ο Τζούλιαν Κινγκ είναι πρώην βρετανός πρεσβευτής στο Παρίσι και ο διορισμός του ως ευρωπαίου επιτρόπου για την Ασφάλεια πρέπει να εγκριθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Το Λονδίνο εμφανίστηκε ικανοποιημένο από την επιλογή του Γιούνκερ: «Καλωσορίζουμε την απόφαση της Κομισιόν, η ασφάλεια είναι κεντρικής σημασίας ζήτημα για όλα τα κράτη-μέλη και η συνεργασία σε όλη την ΕΕ μπορεί να μας βοηθήσει να προστατευτούμε καλύτερα από το εύρος των απειλών που αντιμετωπίζουμε» σχολίασε εκπρόσωπος της βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι.
Βασισμένο στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Χρήστου Αζαριάδη, η παράσταση «Χωρίς Άντρες» σε διασκευή και σκηνοθεσία της Αναστασίας Κουρή κάθε Πέμπτη στη σκηνή Brecht-2510.