
Στάση εργασίας σε μετρό, ηλεκτρικό και τραμ
Προειδοποιητικές στάσεις εργασίας πραγματοποιούν αυτήν και την επόμενη εβδομάδα σε μετρό, τραμ και ηλεκτρικό σιδηρόδρομο οι εργαζόμενοι των «Σταθερών Συγκοινωνιών», αντιδρώντας στην ένταξη των αστικών συγκοινωνιών στο υπερταμείο Ιδιωτικοποιήσεων, αλλά και στην καθυστέρηση της υπογραφής νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας.
Προειδοποιητικές στάσεις εργασίας πραγματοποιούν αυτήν και την επόμενη εβδομάδα σε μετρό, τραμ και ηλεκτρικό σιδηρόδρομο οι εργαζόμενοι των «Σταθερών Συγκοινωνιών», αντιδρώντας στην ένταξη των αστικών συγκοινωνιών στο υπερταμείο Ιδιωτικοποιήσεων, αλλά και στην καθυστέρηση της υπογραφής νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας.
Οι στάσεις εργασίας που έχουν εξαγγείλει τα σωματεία εργαζομένων στην ΣΤΑΣΥ έχουν, ως εξής:
- Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016: Στάση εργασίας από τις 12:00 έως τις 16:00.
- Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016: Στάση εργασίας από τις 22:00 έως τη λήξη της βάρδιας.
- Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016: Στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 10:00.
- Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016: Στάση εργασίας από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας.
- Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016: Στάση εργασίας από τις 12:00 έως τις 17:00.
Όπως αναφέρουν τα σωματεία εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ, «η κυβέρνηση, κατ’ εντολή των τοκογλύφων δανειστών, στο πλαίσιο της περίφημης αξιολόγησης, άνοιξε την πόρτα των αστικών συγκοινωνιών σε ιδιώτες, με την ένταξη της ΣΤΑΣΥ και της ΟΣΥ στο νέο Ταμείο Ξεπουλήματος της Δημόσιας Περιουσίας. Όμως, οι ιδιωτικές αστικές συγκοινωνίες έχουν «δοκιμαστεί» και οι συνέπειές τους είναι γνωστές: Ακριβά εισιτήρια, ανασφαλείς συγκοινωνίες και ακόμα πιο μειωμένα δρομολόγια. Γι’ αυτό όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε όλη την Ευρώπη, οι αστικές συγκοινωνίες είναι δημόσιες».
Επίσης, στην ανακοινωσή τους σημειώνουν «πως με τις τις κινητοποιήσεις τους υπερασπίζονται, διεκδικούν και κατακτούν δημόσιες αστικές συγκοινωνίες στην υπηρεσία των πολιτών και του κοινωνικού συνόλου και όχι για την τσέπη των ιδιωτών, καθώς και διεκδικούν δουλειά με αξιοπρέπεια και συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα».
«Οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑ.ΣΥ δεν έχουν εδώ και τρεις μήνες συλλογική σύμβαση εργασίας και η κυβέρνηση, μαζί με τη διοίκηση της εταιρείας, υπονομεύουν οποιαδήποτε συζήτηση για την υπογραφή νέας ΣΣΕ, με προφανή στόχο την καταστρατήγηση, διάλυση και πλήρη ισοπέδωση και των τελευταίων δικαιωμάτων μας, για να παραδοθεί ένα εργασιακό κάτεργο σε ιδιωτικά συμφέροντα.
Ο εργασιακός μεσαίωνας των νεοφιλελεύθερων μνημονιακών πολιτικών δεν θα περάσει. Γι’ αυτό, οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑΣΥ (ΗΣΑΠ-Μετρό-Τραμ) προχωράμε το επόμενο δεκαπενθήμερο σε σειρά προειδοποιητικών κινητοποιήσεων» καταλήγει η ανακοίνωση των σωματείων εργαζομένων στα μέσα σταθερής τροχιάς.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μπαράζ ελέγχων ξεκινά η Εφορία για επιστροφές ΦΠΑ – Ποιοι μπαίνουν στο μικροσκόπιο
- Συνταγές: Δύο σούπες για το κρύο του χειμώνα
- Αλκοτέστ στο κέντρο της Αθήνας – Εντοπίστηκε γυναίκα με ηλεκτρικό πατίνι υπό την επήρεια αλκοόλ
- Τουρκία: Επτά αστυνομικοί τραυματίες σε μάχη με τζιχαντιστές του ΙΚ
- Η επιστήμη μίλησε: Η κοτόσουπα είναι το old time classic «φάρμακο»
- Καιρός: Τοπικές βροχές τη Δευτέρα – Έρχονται καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας την παραμονή Πρωτοχρονιάς
- Με τη μεγάλη εξουσία έρχεται η μεγάλη ανασφάλεια – Γιατί τα ισχυρότερα κράτη φοβούνται περισσότερο;
- Horses: 50 χρόνια μετά την κυκλοφορία του το άλμπουμ της Πάτι Σμιθ ακούγεται ακόμα «επικίνδυνα ζωντανό»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 29.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/ken-cheung-yHST1WmTqzI-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442