Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη στη Βουλή
Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη για τη συμπλήρωση των 53 χρόνων από τη δολοφονία του, τήρησε το μεσημέρι η Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων. «Η δολοφονία του από ακροδεξιά στοιχεία και από το παρακράτος εκείνης της εποχής, επανέρχεται στη μνήμη μας πιο επίκαιρη από ποτέ, καθιστώντας μας υπεύθυνους για την προάσπιση της δημοκρατίας και της ειρήνης απέναντι σε φωνές μίσους, που έρχονται και πάλι από το σκοτάδι» είπε ο πρόεδρος της Βουλής, Ν.Βούτσης.
Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη για τη συμπλήρωση των 53 χρόνων από τη δολοφονία του, τήρησε το μεσημέρι η Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων.
Εκφωνώντας την εκδήλωση μνήμης, ο πρόεδρος της Βουλής Νικόλαος Βούτσης, ανέφερε:
«Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, πριν από 53 χρόνια δολοφονήθηκε ο Γρηγόρης Λαμπράκης. Η δολοφονία του από ακροδεξιά στοιχεία και από το παρακράτος εκείνης της εποχής, επανέρχεται στη μνήμη μας πιο επίκαιρη από ποτέ, καθιστώντας μας υπεύθυνους για την προάσπιση της δημοκρατίας και της ειρήνης απέναντι σε φωνές μίσους, που έρχονται και πάλι από το σκοτάδι.
Ο Γρηγόρης Λαμπράκης δικαίως έχει τη θέση που του ανήκει στις σελίδες της ιστορίας αυτού του τόπου. Θα παρακαλούσα πολύ να κρατήσουμε ενός λεπτού σιγή».
Κόκκινα γαρίφαλα στο μνημείο Λαμπράκη στη Θεσσαλονίκη
Τη μνήμη του βουλευτή της ΕΔΑ και αγωνιστή της ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη τίμησαν σήμερα κόμματα της Αριστεράς και πολίτες καταθέτοντας στεφάνια και κόκκινα γαρίφαλα στο μνημείο Λαμπράκη στη συμβολή των οδών Βενιζέλου και Ερμού, στο σημείο όπου δέχθηκε το δολοφονικό χτύπημα στις 22 Μαΐου του 1963.
Το πρωί με κάλεσμα της Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε αντιπολεμική-αντιμπεριαλιστική συγκέντρωση μπροστά στο στρατηγείο του ΝΑΤΟ στη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια πορεία η οποία κατέληξε το μεσημέρι στο μνημείο Λαμπράκη.
Στη συγκέντρωση οι ομιλητές απαίτησαν να κλείσει και να καταργηθεί το ΝΑΤΟϊκό στρατηγείο στη Θεσσαλονίκη, να απομακρυνθεί το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, απέδωσαν βαριές ευθύνες στις ελληνικές κυβερνήσεις που εμπλέκουν τη χώρα στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, τόνισαν ότι ο ιμπεριαλισμός σπέρνει θάνατο, όλεθρο και προσφυγιά στοχεύοντας στο φυσικό πλούτο των λαών, κατήγγειλαν την συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, εξέφρασαν αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και μετανάστες και καταδίκασαν την Χρυσή Αυγή.
Σύμφωνα με νέα έρευνα, οι πολεμικές τέχνες δεν αποτελούν απλά μια μορφή φυσικής δραστηριότητας, αλλά μια σύνθετη πρακτική που συνδυάζει κίνηση, συγκέντρωση, αναπνοή και κοινωνική αλληλεπίδραση
Οι Πανελλαδικές συνεχίστηκαν σήμερα για τους υποψήφιους των ΓΕΛ με την εξέταση σε Αρχαία Ελληνικά, Μαθηματικά και Βιολογία - Το in σε συνεργασία με το φροντιστήριο ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ παρουσιάζει τις απαντήσεις
Οι Πανελλαδικές συνεχίζονται με τους υποψήφιους των ΓΕΛ να εξετάζονται σε μαθήματα προσανατολισμού - Το in σε συνεργασία με το φροντιστήριο ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ παρουσιάζει τις πρώτες εκτιμήσεις για τα θέματα
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ εξετάζονται στα Αρχαία Ελληνικά (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών), τα Μαθηματικά (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής) και τη Βιολογία (Ο.Π. Σπουδών Υγείας)