Παυλόπουλος: Επιβεβλημένη η ελάφρυνση του χρέους το συντομότερο
Στην προσφυγική κρίση και το οικονομικό μέλλον της Ελλάδας αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιταλική εφημερίδα Ιl Messaggero. Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά το χρέος, τόνισε ότι η ελάφρυνση είναι κάτι παραπάνω από επιβεβλημένη και μάλιστα το συντομότερο δυνατό.
Στην προσφυγική κρίση και το οικονομικό μέλλον της Ελλάδας αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιταλική εφημερίδα Ιl Messaggero. Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά το χρέος, τόνισε ότι η ελάφρυνση είναι κάτι παραπάνω από επιβεβλημένη και μάλιστα το συντομότερο δυνατό.
«Η ελάφρυνση του χρέους είναι κάτι παραπάνω από επιβεβλημένη και
μάλιστα το συντομότερο δυνατό. Πάντα με τους κανόνες του Ευρωπαϊκού
Μηχανισμού Σταθερότητας», και αυτό διότι «από την μία είναι κοινά
αποδεκτό πως δεν είναι βιώσιμο» και από την άλλη «είναι αδιανόητο, με
επιστημονικούς οικονομικούς όρους, να συνδέεται η βιωσιμότητά του μόνο
με τον χρόνο αποπληρωμής του υπό τα τωρινά δεδομένα» τόνισε ο κ. Παυλόπουλος.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την εκτίμηση ότι το τέλος της διαπραγμάτευσης είναι ήδη ορατό, αλλά «χρειάζεται κοινή θέση
από μέρους των θεσμών», ώστε «να προσδιοριστούν με ακρίβεια οι
υποχρεώσεις της Ελλάδας και η μελλοντική έξοδός της στις αγορές».
Σε ό,τι αφορά το προσφυγικό, ο κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε την απόλυτη ανάγκη αλληλεγγύης στο εσωτερικό της Ευρώπης.
Εξέφρασε, δε, την εκτίμηση ότι η πρόταση του ιταλού πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι για χρηματοδότηση των αφρικανικών χωρών -ζητώντας σε αντάλλαγμα ουσιαστική φύλαξη των συνόρων τους- «εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και ρεαλιστική».
Πρόκειται για μια πρόταση, η οποία «κινείται μέσα στην όλη λογική του Ευρωπαϊκού Συμφώνου για την Μετανάστευση και το Άσυλο, του 2008» ανέφερε.
«Το ίδιο το μέλλον της Ευρώπης εξαρτάται περισσότερο από την αλληλεγγύη στο προσφυγικό, παρά από το κοινό νόμισμα και τις κοινές οικονομικές πολιτικές» υπογράμμισε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ισοκράτης: Η παιδεία ως δύναμη του λόγου (Μέρος ΙΑ’)
- Τελικός Κυπέλλου: ΑΕΚ – Ολυμπιακός «μάχονται» στο Καματερό για την κούπα
- Πρόεδρος της Ρουμανίας: Θεμέλιο ανάπτυξης φιλοσοφίας, επιστημών και τεχνών η ελληνική γλώσσα
- Λεβαδειακός – Παναθηναϊκός: Το πρόγραμμα μέχρι το φινάλε στη μάχη της 4ης θέσης
- Ρωσία: Η FSB λέει ότι η Ουκρανία βρίσκεται πίσω από την απόπειρα δολοφονίας του Ρώσου αντιστράτηγου
- Ουκρανία: Τρεις νεκροί σε επιδρομές της Ρωσίας τη νύχτα
- «Οι Λέικερς ετοιμάζουν πακέτο ανταλλαγής για τον Αντετοκούνμπο»
- Το δίλημμα της χώρας είναι θεσμικότητα ή αντιθεσμικότητα και όχι «συστημισμός – αντισυστημισμός»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 09.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/gurpreet-singh-BGUt0Fq1I78-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442