Βούτσης: Το ΔΝΤ υπονομεύει την προσπάθεια να μπούμε στην ανάπτυξη
Ευθύνες στο ΔΝΤ για την καθυστέρηση ολοκλήρωσης της αξιολόγησης επιρρίπτει ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης. «Η καθυστέρηση αποτελεί ευθεία υπονόμευση της προσπάθειας που κάνει η χώρα και η παρούσα κυβέρνηση, προκειμένου να διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις για να μπούμε στον αναπτυξιακό κύκλο. Η ευθύνη του Ταμείου είναι τεράστια για αυτή την εκκρεμότητα» είπε.
Ευθύνες στο ΔΝΤ για την καθυστέρηση ολοκλήρωσης της αξιολόγησης επιρρίπτει ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης με συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής.
«Η καθυστέρηση της αξιολόγησης αποτελεί ευθεία υπονόμευση της προσπάθειας που κάνει η χώρα και η παρούσα κυβέρνηση, προκειμένου να διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις για να μπούμε στον αναπτυξιακό κύκλο. Η ευθύνη του Ταμείου είναι τεράστια γι’ αυτή την εκκρεμότητα…» τονίζει.
Για το προσφυγικό αναφέρει ότι θα πρέπει να διασφαλιστεί η διέλευση στην Ευρώπη όσων έχουν το καθεστώς του πρόσφυγα και η παραμονή τους σε συγκεκριμένες χώρες με βάση τις συμφωνίες, καθώς και να υπάρξει συμμετοχή της Τουρκίας στην εφαρμογή των αποφάσεων.
Ο κ. Βούτσης απορρίπτει σενάρια περί σχηματισμού οικουμενικής κυβέρνησης, ενώ χαρακτηρίζει άκαιρη και άστοχη οποιαδήποτε συζήτηση για πρόωρες εκλογές, σημειώνοντας ότι το ενδεχόμενο αυτό τίθεται από ορισμένες πλευρές «που αισθάνονται ότι τα βραχυπρόθεσμα δικά τους οικονομικά συμφέροντα θίγονται από την παρούσα πολιτική της κυβέρνησης».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Οι νέοι στην Ουγγαρία έδιωξαν τον Ορμπάν από την εξουσία – Ο λόγος που έχασε τις εκλογές
- Νέα σενάρια για Σέλτικς και Αντετοκούνμπο!
- 3D: Συνελήφθη ο frontman των Massive Attack σε διαμαρτυρία υπέρ της Palestine Action
- Ηράκλειο: Στις φλόγες χώρος ενοικιαζόμενων οχημάτων – Δείτε βίντεο
- Αντετοκούνμπο: «Δεν ξέρω αν ήταν το τελευταίο μου ματς με τους Μπακς – Δεν μου έχουν προσφέρει συμβόλαιο…»
- Ο μαυρόγυπας «Ιωάννα» επέστρεψε στη Δαδιά και ανανέωσε την ελπίδα
- Κορωπί: Χειροπέδες σε 48χρονη influencer – Οδηγούσε μεθυσμένη, βρέθηκαν αναβολικά στο αυτοκίνητο
- Στο δρόμο προς το ψηφιακό ευρώ – Τι θα αλλάξει στις συναλλαγές
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/e-KAyytNKVoqo-unsplash-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442