Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βρετανός υπουργός: Παραμονή στην ΕΕ ανοίγει δρόμο για τρομοκρατικές επιθέσεις

Βρετανός υπουργός: Παραμονή στην ΕΕ ανοίγει δρόμο για τρομοκρατικές επιθέσεις

Η παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ θα κάνει τη χώρα πιο ευάλωτη σε τρομοκρατικές επιθέσεις όπως αυτή που σημειώθηκε στο Παρίσι, υποστήριξε ο υπουργός Εργασίας και Συνταξιοδοτικού, Ίαν Ντάνκαν Σμιθ μιλώντας στο BBC. Οι εσωκομματικές διαμάχες από στελέχη της κυβέρνησης που θα επιθυμούσαν ένα Brexit αναμένεται να ενταθούν μέσα στο επόμενο διάστημα, εν όψει του δημοψηφίσματος που θα κρίνει την παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ.

Η παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ θα κάνει τη χώρα πιο ευάλωτη σε τρομοκρατικές επιθέσεις όπως αυτή που σημειώθηκε στο Παρίσι, υποστήριξε ο υπουργός Εργασίας και Συνταξιοδοτικού, Ίαν Ντάνκαν Σμιθ μιλώντας στο BBC.

Ο Ίαν Ντάνκαν Σμιθ έχει ταχθεί υπέρ της εξόδου της χώρας από την ΕΕ και τα σχόλιά του έρχονται σε αντίθεση με αντίστοιχα σχόλια του βρετανού πρωθυπουργού, Ντέιβιντ Κάμερον.

Τα σχόλια αυτά έρχονται μετά τη συμφωνία που πέτυχε στις Βρυξέλλες και την ανακοίνωση ότι το δημοψήφισμα για την παραμονή στην ΕΕ θα πραγματοποιηθεί στις 23 Ιουνίου.

Ο Κάμερον είπε ότι η Βρετανία είναι «πιο ασφαλής και πιο ισχυρή» εντός της Ένωσης και σημείωσε ότι η έξοδος από την ΕΕ θα είναι «μια βουτιά στο σκοτάδι».

Οι εσωκομματικές διαμάχες από στελέχη της κυβέρνησης που θα επιθυμούσαν ένα Brexit αναμένεται να ενταθούν μέσα στο επόμενο διάστημα, εν όψει του δημοψηφίσματος που θα κρίνει την παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ.

Μιλώντας στο BBC, ο Ντάνκαν Σμιθ είπε ότι το να είναι η Βρετανία μέλος της ΕΕ «αφήνει την πόρτα ανοιχτή» για επιθέσεις όπως εκείνη του Παρισιού.

Άφησε να εννοηθεί ότι πρόσφυγες που φτάνουν στην ΕΕ θα καταλήγουν στην Βρετανία χωρίς να εξεταστούν αναλυτικά τα κίνητρά τους. «Αυτή η πολιτική των ανοιχτών συνόρων δεν μας επιτρέπει να ελέγχουμε τους ανθρώπους που μπορεί να έρθουν για καιρό εδώ» σημείωσε. «Έχουμε δει τι συνέβη στο Παρίσι όπου (οι δράστες) ήρθαν και πέρασαν πολύ καιρό σχεδιάζοντας και συνωμοτώντας, επομένως ποιος μας λέει ότι […] δεν το έχουν ήδη σκεφτεί αυτό».

Αναρωτήθηκε, επίσης, εάν το «φρένο» στα επιδόματα σε μετανάστες, θα αποτρέψει πραγματικά κάποιους από το να έρθουν στη Βρετανία. Ο ίδιος σημείωσε ότι τα επιδόματα αποτελούν «μικρό» παράγοντα για όσους θέλουν να έρθουν στη χώρα και σημείωσε ότι πιο σημαντικός είναι ο έλεγχος των βρετανικών συνόρων.

Ο ίδιος είπε ότι το αρχικό σχέδιο ήταν να μπει φρένο στη μετανάστευση, αλλά σημείωσε ότι η ΕΕ «αρνήθηκε ακόμα και να το συζητήσει».

Διαβάστε επίσης:

Μέσα στο επόμενο διάστημα αυτή θα είναι η νέα πραγματικότητα, σημειώνει αναλυτής του BBC. Μέλη της κυβέρνησης να διαφωνούν μεταξύ τους. Όπως σημειώνει το BBC, η νέα αυτή πραγματικότητα αποτελεί ρίσκο και θα αποδειχθεί δύσκολος ο έλεγχός της.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Αυτά μόνο ο Ολυμπιακός: Διεκδικεί 6 ευρωπαϊκά σε 4 αθλήματα!

Δεν υπάρχει αυτό που έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός, καθώς βρισκόμαστε στο δεύτερο μισό του Απρίλη και διεκδικεί ακόμα 6 ευρωπαϊκά σε 4 διαφορετικά αθλήματα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024