Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Εν βρασμώ» και πάλι ο αγροτικός κόσμος

«Εν βρασμώ» και πάλι ο αγροτικός κόσμος

Πυρετώδεις είναι και πάλι οι διεργασίες στον κάμπο για αγροτικές κινητοποιήσεις. Από τη Θεσσαλία οι αγρότες στέλνουν μήνυμα στην κυβέρνηση κατά της πολιτικής των περικοπών και της φορολόγησης.

Πυρετώδεις είναι και πάλι οι διεργασίες στον κάμπο για αγροτικές κινητοποιήσεις. Από τη Θεσσαλία οι αγρότες στέλνουν μήνυμα στην κυβέρνηση κατά της πολιτικής των περικοπών και της φορολόγησης. Στην τελευταία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα Φάρσαλα από την «κόκκινη» Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας (ΕΟΑΣΝΛ) έγινε η προετοιμασία για τη συμμετοχή στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Σε αυτή συμμετείχαν δεκάδες εκπρόσωποι των Αγροτικών Συλλόγων και Επιτροπών Αγώνα και αποφασίστηκε να ξεκινήσει ενημέρωση των αγροτών στα χωριά της επαρχίας και από την Παρασκευή 15 Γενάρη να μαζευτούν στις πλατείες με τη μηχανή τωντρακτέραναμμένη. Μετά σε συντονισμό με τις υπόλοιπες ομοσπονδίες της Θεσσαλίας θα αποφασιστεί ο χρόνος, το τόπος και η μορφή της κινητοποίησης, με ορατή πλέον την προοπτική των μπλόκων στα τέλη Ιανουαρίου.
Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε και στην Τσαριτσάνη με συμμετοχή των αγροτοκτηνοτροφικών συλλόγων Ελασσόνας, στην οποία αναδείχτηκαν τα προβλήματα με την κατανομή των εξισωτικών αποζημιώσεων για το 2015 στους κτηνοτρόφους και έγινε αναφορά στα πρώτα κατασχετήρια που έλαβαν γεωργοί και κτηνοτρόφοι, λόγω οφειλών.
Οι «κόκκικοι» και οι… άλλοι
Παράλληλα, αλλά ξεχωριστά από τους «κόκκινους» αγροσυνδικαλιστές του κάμπου, ζεσταίνουν τις μηχανές των τρακτέρ και όσοι συσπειρώνονται στην Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών, Κτηνοτρόφων, Αλιέων. και Μελισσοκόμων.
Στις 14 Ιανουαρίου θα πραγματοποιήσουν μεγάλη πανελλήνια συνάντηση στον χώρο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, στην οποία θα δώσουν το παρών, μεταξύ άλλων, η Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων, ο Σύνδεσμος ΕλληνικήςΚτηνοτροφίας, η Συντονιστική Αγώνα Κρήτης, αλιευτικοί φορείς κλπ. Στόχος τους είναι να συντονίσουν τις προσπάθειές τους όσοι δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή τομέα και να καθορίσουν τη μορφή των κινητοποιήσεων, οι οποίες αναμένεται να είναι δυναμικές.

Τράτσα Μάχη

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Έγραψε ιστορία η Άρσεναλ

Το ρεκόρ των «κανονιέρηδων» και η... συνταγή που πρέπει ν' αλλάξει για την Τσέλσι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024