Στις 8 – 11 Οκτωβρίου το 17ο Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Συνέδριο
Στην Αθήνα, στο Πολεμικό Μουσείο, διεξάγεται το 17ο Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Συνέδριο, που διοργανώνει η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοποιών (ΠΕΦ), από 8 έως 11 Οκτωβρίου 2015.
Στην Αθήνα, στο Πολεμικό Μουσείο, διεξάγεται το 17ο Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Συνέδριο, που διοργανώνει η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοποιών (ΠΕΦ), από 8 έως 11 Οκτωβρίου 2015.
Το συνέδριο της ΠΕΦ πραγματοποιείται κάθε δυο χρόνια, και αποτελεί πλέον καθιερωμένο θεσμό της επιστημονικής κοινότητας. Για δεύτερη συνεχή φορά, θα διεξαχθεί παράλληλα με την 3η Πανελλήνια συνάντηση μεταπτυχιακών φοιτητών στις Φαρμακευτικές επιστήμες.
Η θεματολογία του συνεδρίου αφορά σε τρείς βασικούς άξονες «Φάρμακο, Καλλυντικό, Συμπλήρωμα Διατροφής».
Η ελληνική επιστημονική κοινότητα αλλά και η ελληνική βιομηχανία δραστηριοποιούνται έντονα στα συγκεκριμένα πεδία, τα οποία μπορούν να αποτελέσουν μοχλό ανάπτυξης της οικονομίας της χώρας μας.
Ένα άλλο θέμα το οποίο θα αναδειχθεί στο συνέδριο, είναι ο ρόλος της έρευνας στην ανάπτυξη της χώρας, και κυρίως η διασύνδεση της έρευνας με τη βιομηχανία.
Τη δεύτερη ημέρα του συνεδρίου, σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας και το Σύνδεσμο Φαρμακευτικών Εταιριών Ελλάδας, θα γίνει προσπάθεια προσέγγισης των αναγκών της βιομηχανίας και θα εξεταστούν οι δυνατότητες συμμετοχής και προσφοράς εκ μέρους της ακαδημαϊκής κοινότητας.
Δεδομένου ότι το ερευνητικό δυναμικό της χώρας μας είναι πολύ υψηλού επιπέδου, με την κατάλληλη υποστήριξη από την Πολιτεία μπορεί να αποτελέσει σημαντική επένδυση για την ανάπτυξη της χώρας μας.
Επίσης κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην παρεχόμενη φαρμακευτική εκπαίδευση από τα τρία Φαρμακευτικά Τμήματα, και θα συζητηθούν τα αποτελέσματα των πρόσφατων διεθνών αξιολογήσεων των τριών Τμημάτων. Θα προσεγγισθεί επίσης το θέμα της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης τόσο για το φαρμακοποιό της βιομηχανίας όσο και το φαρμακοποιό του φαρμακείου.
Το συνέδριο απευθύνεται στο σύνολο των Φαρμακοποιών της χώρας.
health.in.gr
- Το Τσαντ κλείνει τα σύνορα με το Σουδάν καθώς οι συγκρούσεις με τις RSF επεκτείνονται
- Ισλανδία: Επισπεύδεται η συζήτηση για ένταξη στην ΕΕ με φόντο τις απειλές Τραμπ για τη Γροιλανδία
- Ακρωτηριάστηκε 23χρονος οπαδός της ΑΕΚ από φωτοβολίδα στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό
- Εντοπίστηκε σορός στο Βελούχι – Ερευνάται αν ανήκει στον 74χρονο αγνοούμενο
- Δραστικό ψαλίδι στις επενδύσεις της OpenAI εν μέσω ανησυχίας για τα έσοδα
- «Πάγωσαν» στην Γκενκ: Τραυματίστηκε ο Καρέτσας (pics)
- Κοζάνη: Σύλληψη 26χρονου για ληστεία
- Αληθινές γυναίκες – Η ποικιλομορφία των σωμάτων επιμένει στην Eβδομάδα Mόδας του Λονδίνου εν μέσω «επιδημίας» ενέσεων αδυνατίσματος
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 23.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/franz-nawrath-0vk_5JmDDZw-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442