Δικαστήριο «πάγωσε» περιουσιακά στοιχεία του πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ, Ρ.Ράτο
Δικαστήριο της Μαδρίτης που ερευνά την υπόθεση της φοροδιαφυγής που φέρεται να διέπραξε ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ Ροδρίγο Ράτο διέταξε το πάγωμα ορισμένων περιουσιακών στοιχείων του (ύψους 18 εκατ. ευρώ συμπεριλαμβανομένης της σύνταξης που παίρνει από το ΔΝΤ), καθώς δεν κατέθεσε το ποσό που απαιτείτο για να καλυφθούν τυχόν φορολογικές οφειλές του. Η συγκεκριμένη δικαστική διαμάχη δεν είναι η μόνη που έχει εμπλακεί ο Ρ.Ράτο, αφού το όνομά του έχει ακουστεί σε πολλά σκάνδαλα.
Δικαστήριο της Μαδρίτης που ερευνά την υπόθεση της φοροδιαφυγής που φέρεται να διέπραξε ο πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ροδρίγο Ράτο διέταξε το πάγωμα ορισμένων περιουσιακών στοιχείων του, καθώς δεν κατέθεσε το ποσό που απαιτείτο για να καλυφθούν τυχόν φορολογικές οφειλές του.
Το δικαστήριο διευκρίνισε ότι πάγωσε περιουσιακά στοιχεία ύψους 18 εκατομμυρίων ευρώ, συμπεριλαμβανομένης και της σύνταξης που λαμβάνει από το ΔΝΤ.
Ο Ράτο, πρώην αντιπρόεδρος της ισπανικής κυβέρνησης και σημαίνων στέλεχος του κεντροδεξιού Λαϊκού Κόμματος, έχει εμπλακεί σε πολλές δικαστικές διαμάχες τα τελευταία χρόνια. Τα σκάνδαλα αυτά, όπως των δανείων που χορηγούσε η τράπεζα Bankia την εποχή που ήταν πρόεδρός της, τον έχουν φέρει στο επίκεντρο της λαϊκής οργής.
Η έρευνα για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος αφορά την προσωπική περιουσία του Ράτο. Άλλο δικαστήριο ερευνά επίσης τη φερόμενη κατάχρηση εταιρικών πιστωτικών καρτών για προσωπικές δαπάνες όταν ο Ράτο ήταν επικεφαλής της τράπεζας.
Ο Ράτο αρνείται την ενοχή του σε όλες τις υποθέσεις. Καμία από τις έρευνες δεν έχει φτάσει ακόμη σε δίκη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Αυτοκίνητο έπεσε στο λιμάνι του Πειραιά – Σώα η οδηγός
- Χημικά, πετροπόλεμος και συλλήψεις: Σοβαρά επεισόδια στο Παρίσι μετά τη λήξη του Σενεγάλη – Μαρόκο (vids)
- Έβρισαν τον Ντίαθ οι συμπαίκτες του για το πέναλτι!
- Η Euroleague όρισε τον Ντιφαλά στο Παναθηναϊκός – Μπασκόνια
- Γροιλανδία: «Δεν σκέφτομαι πλέον αποκλειστικά την ειρήνη» – Νέες απειλές Τραμπ και έκτακτη Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες
- Ταΰγετος: «Είχαν κακώσεις και δεν μπορούσανε να περπατήσουν» – Αίσιο τέλος για τους 8 ορειβάτες
- Αγρότες: Ψαλιδίζει τις προσδοκίες ο Τσιάρας – «Η κυβέρνηση έχει κάνει τις τελικές της ανακοινώσεις»
- Η Τόνια Σωτηροπούλου αποχαιρετά τον πατέρα της – Η συγκινητική ανάρτησή της
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Ρωσία: Θαμμένες κάτω από το χιόνι ολόκληρες γειτονιές – Σκάβουν τούνελ για να φτάσουν στα σπίτια τους [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/Capture-110-134x85.jpg)

![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)












































![Ρωσία: Θαμμένες κάτω από το χιόνι ολόκληρες γειτονιές – Σκάβουν τούνελ για να φτάσουν στα σπίτια τους [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/Capture-110-315x220.jpg)













Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442