Όλοι ξέρουμε κι αγαπάμε τα κλασσικά γλυκά κέικ και δικαίως. Πόσοι όμως έχουμε απολαύσει τη νοστιμιά των αλμυρών; Eυκαιρία να μυηθείτε κι εσείς χάρη σ’ αυτή την τέλεια συνταγή που βρήκαμε στο imommy. Υλικά 200 γρ. αλεύρι φαρίνα 200 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη 200 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο 200 γρ. ζαμπόν ψιλοκομμένο 200 γρ. γιαούρτι 4 […]
Όλοι ξέρουμε κι αγαπάμε τα κλασσικά γλυκά κέικ και δικαίως. Πόσοι όμως έχουμε απολαύσει τη νοστιμιά των αλμυρών; Eυκαιρία να μυηθείτε κι εσείς χάρη σ’ αυτή την τέλεια συνταγή που βρήκαμε στο imommy.
Υλικά
200 γρ. αλεύρι φαρίνα
200 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
200 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
200 γρ. ζαμπόν ψιλοκομμένο
200 γρ. γιαούρτι
4 αυγά
1 φλιτζάνι τυρί φέτα
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση – Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει και μετά προσθέτουμε ένα- ένα τα αυγά. – Χαμηλώνουμε την ένταση και συνεχίζουμε προσθέτοντας το αλεύρι, το τυρί, το ζαμπόν και το γιαούρτι. – Τέλος προσθέτουμε λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι – Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ογια 40 περίπου