Τα πιο όμορφα κτήρια της Αθήνας
Επιμέλεια: Μαρία Παπουτσή Λίγο πριν την ολοκλήρωση της καταγραφής όλων των κτηρίων που κτίστηκαν στην Αθήνα την περίοδο 1830-1940 και διατηρούνται σήμερα στα επτά διαμερίσματα του Δήμου, το Κέντρο Επισκεπτών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) και η MONUMENTA παρουσιάζουν την έκθεση φωτογραφίας «Στην Αθήνα μπορείς να δεις τα πιο όμορφα κτήρια. Ένα πρόγραμμα […]
Επιμέλεια: Μαρία Παπουτσή
Λίγο πριν την ολοκλήρωση της καταγραφής όλων των κτηρίων που κτίστηκαν στην Αθήνα την περίοδο 1830-1940 και διατηρούνται σήμερα στα επτά διαμερίσματα του Δήμου, το Κέντρο Επισκεπτών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) και η MONUMENTA παρουσιάζουν την έκθεση φωτογραφίας «Στην Αθήνα μπορείς να δεις τα πιο όμορφα κτήρια. Ένα πρόγραμμα καταγραφής κτηρίων της περιόδου 1830-1940». Η έκθεση θα φιλοξενείται στο Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ έως και τις 30 Σεπτεμβρίου 2015.
Τα τελευταία τρία χρόνια η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία για την προστασία της φυσικής και της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς Ελλάδας και Κύπρου MONUMENTA πραγματοποιεί το πρόγραμμα «Καταγραφή και Ανάδειξη κτηρίων 19ου και 20ού αιώνα στην Αθήνα» με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
Στο πλαίσιο του προγράμματος «Καταγραφή και Ανάδειξη κτηρίων 19ου και 20ού αιώνα στην Αθήνα» καταγράφηκαν πάνω από 10.000 κτήρια και συγκεντρώθηκαν προφορικές μαρτυρίες και παλιές φωτογραφίες που αναδεικνύουν την ιστορία και την εξέλιξη της πόλης, της αρχιτεκτονικής της -αρχεία αρχιτεκτόνων και πολιτικών μηχανικών ήρθαν για πρώτη φορά στο φως- αλλά και τη σπουδαιότητα της καταγραφής στην προστασία και στη διαχείριση της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς.
Η έκθεση φωτογραφίας που φιλοξενείται στο Κέντρο Επισκεπτών παρουσιάζει τη δουλειά που πραγματοποιήθηκε τα τρία αυτά χρόνια από τη MONUMENTA με τη συνεργασία πολλών εθελοντών και φορέων της Αθήνας. Οι φωτογραφίες των καταγραφέων παρουσιάζουν κτήρια δημόσια και ιδιωτικά, ποικίλων χρήσεων, διαφόρων αρχιτεκτονικών τύπων αλλά και το ιστορικό και όλες τις πτυχές του προγράμματος καταγραφής που έγινε σε πολλές περιπτώσεις κομμάτι της ζωής των γειτονιών της Αθήνας. Για πρώτη φορά καταγράφεται και παρουσιάζεται το εύρος των τύπων των κτηρίων που ανεγέρθηκαν στην πρωτεύουσα σε διάστημα 110 ετών, αναδεικνύοντας τη μοναδική ομορφιά τους.
Η έκθεση θα είναι καθημερινά ανοιχτή (πλην της Δευτέρας) από τις 10:00 πμ έως τις 9:00 μμ.
Στο πλαίσιο της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Καταγράφω ένα παλιό κτήριο ανακαλύπτω την ιστορία του» το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου και ώρα 11.30.
17-30 Σεπτεμβρίου 2015
Έκθεση φωτογραφίας στο Κέντρο Επισκεπτών
του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Πληροφορίες: 210 8778396/8
Κέντρο Επισκεπτών – Πεζογέφυρα Εσπλανάδας, Εργοτάξιο ΚΠΙΣΝ, Καλλιθέα
entertainment.in.gr
- Η Huawei αναδεικνύεται Top Employer 2026 για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στην Ελλάδα
- Παραιτήθηκε η Άννα Στρατινάκη από την Ανεξάρτητη Αρχή Ελέγχου της Αγοράς
- SpaceX: Μετά τα αυτοκίνητα, τους πυραύλους και τα ρομπότ, ο Μασκ ετοιμάζει δορυφορικό τηλέφωνο
- ΚΕΔΕ: Η Ελληνική Γλώσσα έχει οικουμενική αξία
- Κουτσούμπας: Η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω από τα κέρδη τους – «Παρών» στην απεργιακή συγκέντρωση στον Πειραιά
- Καταπέλτης ο εισαγγελέας στη δίκη για τις υποκλοπές: Προτείνει την ενοχή των κατηγορουμένων
- «Έφυγε» η «φωνή του σνούκερ», ο θρυλικός Τζον Βίργκο (vids, pics)
- Ο Τζέικομπ Ελόρντι σπέυδει να προστατεύσει την Μάργκοτ Ρόμπι από τη βροχή στην πρεμιέρα της ταινίας «Aνεμοδαρμένα Ύψη»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 06.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/pexels-david-kanigan-239927285-35070884-315x220.jpg)















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442