Χρήστος Ζώης: Οι πρόσφυγες μπορεί να παγιδευτούν στην Ελλάδα
Η Ελλάδα μπορεί να αντιμετωπίσει όλο και μεγαλύτερες δυσκολίες στην αντιμετώπιση του προσφύγων που εισέρχονται στην χώρα καθώς οι μονομερείς αποφάσεις από άλλα ευρωπαϊκά κράτη προκαλούν μεγάλη συμφόρηση, ενώ η επιδείνωση του καιρού δεν θα αποτρέψει τις νέες αφίξεις, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Χρήστος Ζώης σε συνέντευξη του στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.
Η Ελλάδα μπορεί να αντιμετωπίσει όλο και μεγαλύτερες δυσκολίες στην αντιμετώπιση του προσφύγων που εισέρχονται στην χώρα καθώς οι μονομερείς αποφάσεις από άλλα ευρωπαϊκά κράτη προκαλούν μεγάλη συμφόρηση, ενώ η επιδείνωση του καιρού δεν θα αποτρέψει τις νέες αφίξεις, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Χρήστος Ζώης σε συνέντευξη του στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.
«Δεν μπορούμε να σηκώσουμε αυτό το φορτίο μόνοι μας», δήλωσε ο κ. Ζώης. «Αυτό δεν είναι ένα πρόβλημα της Ελλάδας μόνον. Δεν φυλάσσουμε τα σύνορα της Ελλάδας, φυλάσσουμε τα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Χρειαζόμαστε στήριξη -οικονομική και ηθική στήριξη», υπογράμμισε, σημειώνοντας πως μόνο τον Ιούλιο και τον Αύγουστο η Ελλάδα υποδέχθηκε 150.000 πρόσφυγες και μετανάστες.
Ερωτηθείς εάν ανησυχεί για το ενδεχόμενο οι πρόσφυγες να παγιδευτούν στην Ελλάδα, ο αναπληρωτής υπουργός δήλωσε: «Δεν είμαι αισιόδοξος επειδή βλέπω ότι όλοι προσπαθούν να κερδίσουν χρόνο, ο οποίος όμως εξαντλείται».
Παράλληλα ανέφερε πως δεν αναμένει το κύμα των μεταναστών να μειωθεί καθώς πλησιάζει ο χειμώνας στην Ευρώπη.
Επικαλούμενος στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες, η οποία εκτιμά ότι περίπου 1,6 εκατομμύρια Σύροι πρόσφυγες είναι καθ’ οδόν προς την ΕΕ, ο κ. Ζώης σημείωσε: «Αναρωτιέμαι, υπάρχει κανένας που πιστεύει ότι αυτό το φαινόμενο, τουλάχιστον για τον επόμενο χρόνο, μπορεί να κοπάσει;»
«Το Λιμενικό Σώμα διεξάγει επιχειρήσεις διάσωσης… υπό πολύ δύσκολες συνθήκες, χωρίς ξεκούραση… Ούτε τα μέσα, ούτε οι ανθρώπινες δυνατότητες είναι απεριόριστες», τόνισε ο κ. Ζώης, σημειώνοντας πως περισσότεροι θάνατοι προσφύγων είναι αναπόφευκτοι.
Αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι άνθρωποι αποκτούν τεράστια επιρροή και followers στα social media, ενώ άλλοι μένουν στην αφάνεια; Η ψυχολογία έχει την απάντηση.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας