Διαγωνισμός ιδεών από το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης
Σε νέους από 16 έως και 35 ετών απευθύνεται η πρόκληση του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης για νέες, καινοτόμες ιδέες στους τομείς της τεχνολογίας πληροφορικής και επικοινωνιών, της ενέργειας και του περιβάλλοντος, στην γεωργία, την αλιεία ή την κτηνοτροφία, τον τουρισμό ή τον πολιτισμό ή τέλος, στις αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών στην εκπαίδευση.
Σε νέους από 16 έως και 35 ετών απευθύνεται η πρόκληση του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης για νέες, καινοτόμες ιδέες στους τομείς της τεχνολογίας πληροφορικής και επικοινωνιών, της ενέργειας και του περιβάλλοντος, στην γεωργία, την αλιεία ή την κτηνοτροφία, τον τουρισμό ή τον πολιτισμό ή τέλος, στις αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών στην εκπαίδευση.
Το Ίδρυμα που εποπτεύεται Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων θα δέχεται αιτήσεις για συμμετοχή στον διαγωνισμό με την επωνυμία «ideatree» έως τις 22 Μαΐου 2015. Πέντε ομάδες που θα διακριθούν για την ιδέα τους θα λάβουν χρηματικά έπαθλα 9000, 6.000, 5.000, 3.000 και 2.000 ευρώ αντίστοιχα. Εκτός όμως από χρήματα, οι πέντε καλύτερες ομάδες θα συστεγαστούν για 3 έως και 5 μήνες στις λεγόμενες θερμοκοιτίδες επιχειρηματικότητας για νεοφυείς επιχειρήσεις -και συγκεκριμένα στοOrange Grove,Found.ation,Impact Hub Athens,The Cube Athensκαι στην Θερμοκοιτίδα Νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας (Θ.Ε.Α)- όπου θα εκπαιδεύονται, θα καθοδηγούνται και θα δικτυώνονται με επιχειρήσεις. Τέλος, στα βραβεία περιλαμβάνονται και υποτροφίες για συμμετοχή στα διαθέσιμα προγράμματα e-learning του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Δείτε περισσότερα για τον (δεύτερο) διαγωνισμό ideatree στον ομώνυμο δικτυακό τόπο στην διεύθυνση ideatree.gr
In.gr Τεχνολογία
- Η Σίλικον Βάλλεϋ πίσω από τα επεκτατικά σχέδια του Τραμπ στη Γροιλανδία;
- Η Richemont «λάμπει» ξανά με εκτόξευση των πωλήσεων από Cartier και Van Cleef
- Οι δυνάμεις ασφαλείας στην Αϊτή διεξάγουν εκστρατεία κατά των συμμοριών και καταστρέφουν κρησφύγετα
- Ο Τραμπ θέλει 1 δισ. δολάρια από κάθε κράτος για να γίνει μέλος στο Συμβούλιο Ειρήνης
- Γιατί ο Τραμπ στρέφεται κατά της JP Morgan;
- Καταζητούμενος από το Top 10 του FBI συνελήφθη στο Μεξικό
- Οι ΗΠΑ σκότωσαν «ηγέτη συνδεόμενο με την Αλ Κάιντα» στη Συρία
- Κατάσχεση – «μαμούθ» στον Παναμά με περισσότερους από 5 τόνους να πέφτουν στα χέρια των αρχών
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 18.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/spenser-sembrat-i607NbWkXow-unsplash-315x220.jpg)






















![Χάος στη Γουατεμάλα – Μέλη συμμορίας κρατούν ομήρους 46 φρουρούς σε 3 φυλακές [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/guatemala-prison-315x220.jpg)
































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442