Κατάληψη στο κτίριο της πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών
Ομάδα 30 ατόμων από τον αντεξουσιαστικό χώρο εισέβαλε το πρωί της Δευτέρας στο κτίριο της πρυτανείας, στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει αναρτηθεί και πανό με συνθήματα για την κατάργηση των φυλακών Τύπου Γ'. Επί τόπου βρίσκεται εισαγγελέας. Υπό κατάληψη και το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων.
Ομάδα 30 ατόμων από τον αντεξουσιαστικό χώρο εισέβαλε στις 10:00 το πρωί της Δευτέρας στο κτίριο της πρυτανείας, στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Επί τόπου βρίσκεται εισαγγελέας.
Στο κτίριο έχουν αναρτηθεί πανό με συνθήματα για την κατάργηση των φυλακών Τύπου Γ’.
Οι πρυτανικές αρχές βρίσκονται σε διαβούλευση με την Αστυνομία και τον εισαγγελέα. Γύρω από την πρυτανεία έχουν αναπτυχθεί ομάδες των ΜΑΤ και άλλες αστυνομικές δυνάμεις, ωστόσο, δεν έχει ζητηθεί επέμβαση.
Η παρουσία ωστόσο στον χώρο του εισαγγελέα, ό οποίος θα λάβει και την τελική απόφαση, αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο αστυνομικής επέμβασης.
Η είσοδος στους εργαζομένους στο χώρο της πρυτανείας δεν έχει επιτραπεί.
Υπό κατάληψη τελεί από το πρωί το κτίριο όπου στεγάζονται οι υπηρεσίες του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Χανίων από ομάδα νεαρών ατόμων που δηλώνουν αλληλέγγυοι στους κρατούμενους απεργούς πείνας ζητώντας την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ.
Η ομάδα των καταληψιών μπήκε στους χώρους του Επιμελητηρίου και ζήτησε από τους εργαζόμενους να βγουν έξω, δηλώνοντας ότι καταλαμβάνουν τον χώρο ως ένδειξη συμπαράστασης στους απεργούς πείνας.
Κέιμενο συμπαράστασης από τους Πυρήνες
Τη συμπαράστασή τους στους καταληψίες της πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών, εκφράζουν, με κείμενο το οποίο αναρτήθηκε στον ιστότοπο Inter Arma, οι κρατούμενοι για τη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς.
Στο κείμενό τους αναφέρουν ότι με την κατάληψη «δημιουργείται μια ανοιχτή εστία αντιπληροφόρησης για την απεργία πείνας» και καταλήγουν ζητώντας «άμεση απελευθέρωση των συγγενών των μελών της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς».
Εν τω μεταξύ μέσα στην πρυτανεία οι καταληψίες πραγματοποιούν συνέλευση προκειμένου να αποφασίσουν για τη συνέχιση ή όχι της κατάληψης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Το crypto θαύμα του Έρικ Τραμπ: Πώς πολλαπλασίασε την περιουσία του σε έναν χρόνο
- Wall Street: Μια νέα «αγαπημένη» μετοχή της (ξανά)ανακάλυψαν οι billionaires
- Προεδρικές εκλογές στην Ονδούρα: Ο ΟΑΚ ζητεί «επιτάχυνση» της καταμέτρησης
- Αλγερία: 14 νεκροί, 34 τραυματίες σε τροχαίο στο οποίο ενεπλάκη λεωφορείο
- Νομικό μέτωπο από Costco, Revlon και Kawasaki κατά των δασμών Τραμπ
- Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]
- Συνομιλία Ερντογάν με Μαδούρο για την έκρυθμη κατάσταση ανάμεσα στην Βενεζουέλα και τις ΗΠΑ
- Ο CEO της Magnum συμμαχεί με τον Κένεντι για μια «πιο υγιή Αμερική»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 07.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/milky-way-4006343_1920-1-315x220.jpg)


















![Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jinim-3-315x220.jpg)


![Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/goa-fire-315x220.jpg)


























![Επιθέσεις σε σιδηροδρομικό σταθμό και άλλες υποδομές στην Ουκρανία [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/photo_5305686788993126405_x-315x220.jpg)










Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442