Γυμνόστηθες της Femen «υποδέχθηκαν» τον Στρος-Καν στο δικαστήριο
Τρεις γυμνόστηθες γυναίκες μέλη της οργάνωσης Femen εφόρμησαν στο αυτοκίνητο του Ντομινίκ Στρος-Καν κατά την άφιξη του πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ στο δικαστήριο της Λιλ στη βόρεια Γαλλία, όπου δικάζεται για μαστροπεία στην υπόθεση Κάρλτον.
Τρεις γυμνόστηθες γυναίκες μέλη της οργάνωσης Femen εφόρμησαν στο αυτοκίνητο του Ντομινίκ Στρος-Καν κατά την άφιξη του πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ στο δικαστήριο της Λιλ στη βόρεια Γαλλία, όπου δικάζεται για μαστροπεία στην υπόθεση Κάρλτον.
Φωνάζοντας «μαστροποί-πελάτες να κηρυχθούν ένοχοι», οι τρεις ακτιβίστριες αιφνιδίασαν τους αστυνομικούς που είχαν πάρει θέσεις μπροστά από το δικαστήριο και μία εξ αυτών σκαρφάλωσε στο καπό του αυτοκινήτου με τα σκούρα τζάμια που μετέφερε τον Ντομινίκ Στρος-Καν, ενώ οι δύο άλλες στάθηκαν γύρω από το αυτοκίνητο, πριν τεθούν όλες υπό κράτηση.
Πρώην διεθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και για καιρό φαβορί για τις γαλλικές προεδρικές εκλογές του 2012, ο Στρος-Καν πρόκειται να αρχίσει σήμερα να δίνει εξηγήσεις για το ρόλο του σε πάρτι τα οποία οργανώνονταν από ένα κύκλο φίλων στη Λιλ, το Παρίσι και την Ουάσινγκτον.
Επί τρεις ημέρες θα έρθει σε αντιπαράσταση με πρώην ιερόδουλες που στρατολογούνταν για αυτές τις βραδιές, γυναίκες που στη διάρκεια της έρευνας είχαν περιγράψει τις ερωτικές συνευρέσεις ως «σφαγή».
Ο Ντομινίκ Στρος-Καν υποστηρίζει πως αγνοούσε ότι οι παρτενέρ του ήταν πόρνες.
Στον πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ μπορεί να επιβληθεί μέγιστη ποινή κάθειρξης 10 ετών και πρόστιμο 1,5 εκατ. ευρώ για μαστροπεία με επιβαρυντικές περιστάσεις στη δίκη αυτή, η οποία αποτελεί στη Γαλλία το δικαστικό θέαμα της χρονιάς.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τσιτσιπάς: «Είχα ανάγκη αυτό το διάλειμμα, επιστρέφω με διαφορετική ενέργεια»
- Σέρρες: Πέμπτη ημέρα αγωνίας – Στο μικροσκόπιο βίντεο με αυτοκίνητο ίδιο με του εξαφανισμένου διοικητή
- Μπριζίτ Μπαρντό: Οι 48 ταινίες, η απομάκρυνση από τις τέχνες και η αφοσίωση στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ζώων
- Παναθηναϊκός: Παίρνει τον Κοντούρη του Παναιτωλικού
- Ελληνικός τουρισμός: Σε τροχιά αλλεπάλληλων ρεκόρ – Πάνω από 37 εκατομμύρια οι αφίξεις το 2025
- Νέος τραυματισμός για τον Ίσκο, χάνει το ματς με τον ΠΑΟΚ
- Νέα Υόρκη: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξαιτίας της χιονοθύελλας – Χιλιάδες πτήσεις έχουν ακυρωθεί
- Πώς ο χιονάνθρωπος έγινε είδος υπο εξαφάνιση
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 28.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jerry-zhang-1mBXWoGoI-s-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442