
ΝΑΤΟ: Οι αεροπορικές επιδρομές δεν φτάνουν για να ηττηθεί το Ισλαμικό Κράτος
Oι αεροπορικές επιδρομές δεν επαρκούν για να ηττηθούν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, αλλά η περαιτέρω ενίσχυση των ιρακινών δυνάμεων ασφαλείας από τις χώρες της Δύσης πιθανόν θα συνέβαλε σε αυτό, τόνισε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.
Oι αεροπορικές επιδρομές δεν επαρκούν προκειμένου να ηττηθούν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, αλλά η περαιτέρω ενίσχυση των ιρακινών δυνάμεων ασφαλείας από τις χώρες της Δύσης πιθανόν θα συνέβαλε σε αυτό, τόνισε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.
Υπενθυμίζεται ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ηγούνται των χωρών που μετέχουν στο διεθνή συνασπισμο, οι οποίες διεξάγουν αποκλειστικά και μίνο αεροπορικά πλήγματα εναντίον θέσεων του Ισλαμικού Κράτους, τόσο στη Συρία όσο και στο Ιράκ.
Το ΝΑΤΟ δεν εμπλέκεται άμεσα, όμως, κράτη-μέλη του συμμετέχουν στον συνασπισμό.
«Χαιρετίζω αυτήν τη (συμμετοχή) και νομίζω ότι είναι κάτι σημαντικό παρότι δεν πιστεύω ότι οι αεροπορικές επιδρομές μπορούν από μόνες τους να επιλύσουν το πρόβλημα» τόνισε ο επικεφαλής της Συμμαχίας.
Σε μια άλλη συνέντευξη που παραχώρησε στο Reuters, ο Στόλτενμπεργκ υποστήριξε ότι τους βομβαρδισμούς θα μπορούσε να συμπληρώσει η συνεργασία με την ιρακινή κυβέρνηση με στόχο να τη βοηθήσουν να αποκτήσει ισχυρότερες δυνάμεις ασφαλείας.
Ορισμένες χώρες της Δύσης έχουν στείλει στρατιώτες στο Ιράκ προκειμένου να εκπαιδεύσουν και να παράσχουν συμβουλές στον ιρακινό στρατό, όμως οι χώρες αυτές διστάζουν να αναπτύξουν μάχιμες δυνάμεις εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.
Τον περασμένο μήνα η κυβέρνηση της Βαγδάτης ζήτησε από το ΝΑΤΟ να βοηθήσει στην εκπαίδευση των δυνάμεων ασφαλείας αφού ο ιρακινός στρατός κατέρρευσε ενώπιον της επίθεσης που εξαπέλυσε το Ισλαμικό Κράτος πέρυσι.
«Εξετάζουμε πώς μπορούμε να το κάνουμε με έναν τρόπο που θα τους βοηθήσει και βρισκόμαστε σε διάλογο αυτήν τη στιγμή με την κυβέρνηση του Ιράκ» επισήμανε ο ίδιος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Αυτοκίνητο έπεσε στο λιμάνι του Πειραιά – Σώα η οδηγός
- Χημικά, πετροπόλεμος και συλλήψεις: Σοβαρά επεισόδια στο Παρίσι μετά τη λήξη του Σενεγάλη – Μαρόκο (vids)
- Έβρισαν τον Ντίαθ οι συμπαίκτες του για το πέναλτι!
- Η Euroleague όρισε τον Ντιφαλά στο Παναθηναϊκός – Μπασκόνια
- Γροιλανδία: «Δεν σκέφτομαι πλέον αποκλειστικά την ειρήνη» – Νέες απειλές Τραμπ και έκτακτη Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες
- Ταΰγετος: «Είχαν κακώσεις και δεν μπορούσανε να περπατήσουν» – Αίσιο τέλος για τους 8 ορειβάτες
- Αγρότες: Ψαλιδίζει τις προσδοκίες ο Τσιάρας – «Η κυβέρνηση έχει κάνει τις τελικές της ανακοινώσεις»
- Η Τόνια Σωτηροπούλου αποχαιρετά τον πατέρα της – Η συγκινητική ανάρτησή της
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Ρωσία: Θαμμένες κάτω από το χιόνι ολόκληρες γειτονιές – Σκάβουν τούνελ για να φτάσουν στα σπίτια τους [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/Capture-110-134x85.jpg)

![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)












































![Ρωσία: Θαμμένες κάτω από το χιόνι ολόκληρες γειτονιές – Σκάβουν τούνελ για να φτάσουν στα σπίτια τους [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/Capture-110-315x220.jpg)













Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442