Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Σαμαράς: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα ατύχημα που δεν πρέπει να συμβεί»

Σαμαράς: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα ατύχημα που δεν πρέπει να συμβεί»

Πυρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε από τα Ιωάννινα ο Αντ.Σαμαράς, λέγοντας πως ορισμένοι θέλουν ο τόπος να μείνει πίσω στη λάσπη και την αδυναμία. «Δεν έχετε ιδέα πού βρίσκεται η χώρα και τι πρέπει να γίνει» είπε απευθυνόμενος στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε ότι οποιαδήποτε πρότασή τους είναι πιο καταστροφική από την άλλη. Νέα τηλεοπτικά σποτ έδωσε στη δημοσιότητα η ΝΔ.

Σκληρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε από τα Ιωάννινα ο πρωθυπουργός, καλώντας τους πολίτες με την ψήφο τους να νικήσουν τον λαϊκισμό. Τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι πολιτικός αντίπαλος για τη διακυβέρνηση της χώρας, είναι «ένα ατύχημα», που δεν πρέπει να συμβεί και δεν θα συμβεί.

Ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πολιτική διακυβέρνησης και μάλιστα έκανε λόγο για διαφορετικές τοποθετήσεις των κορυφαίων στελεχών του.

«Στελέχη του μας ενημέρωσαν ότι κορυφαίο όπλο είναι η στάση πληρωμών, δηλαδή η χρεοκοπία, φοβερή διαπραγμάτευση. Ο άλλος ανήγγειλε άμεση έξοδο της Ελλάδας από ΝΑΤΟ και ο τρίτος ζήτησε δημοψήφισμα. Τόσο ξέχασαν το σάλο από τις δηλώσεις Παπανδρέου» ανέφερε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε:

«Ο κ. Λαπαβίτσας ομολογεί ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ, εφαρμόσει όσα λέει, αυτό θα οδηγήσει σε έκρηξη και σύγκρουση με την ΕΕ. Δεν μπορείς να ζητάς λεφτά από την Ευρώπη και να μην ακολουθείς τις πρακτικές τους».

Ο πρωθυπουργός αναρωτήθηκε, ποιος κινδυνολογεί, όταν ο κ. Λαπαβίτσας παραδέχεται, ότι η χρηματοδότηση του προγράμματος της Θεσσαλονίκης είναι στον αέρα.

Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε την ομιλία του με τα μηνύματα από την μεγάλη πορεία στο Παρίσι.

«Βρέθηκα χθες στο Παρίσι, με τους περισσότερους Ευρωπαίους ηγέτες, σε μια μεγάλη και συμβολική πορεία κατά του σκοταδισμού, κατά της μισαλλοδοξίας. Μια Ευρώπη που είναι συγκλονισμένη από κύμα αναταράξεων στο Παρίσι και σε άλλες πόλεις. Μια Ευρώπη που οι λαοί της ξανασκέφτονται από τη αρχή και τα θέματα ασφαλείας, μετανάστευσης, προστασίας των συνόρων της, πέρα και πάνω από θρησκείες. Σε μια Ευρώπη που σκέφτεται ξανά θέματα σεβασμού αρχών και αξιών της, που πρέπει να τα σέβονται οι πάντες.

Σε αυτή την Ευρώπη είναι σαν τις μύγες μες στο γάλα αυτοί που θέλουν να ανοίξουν τα σύνορα, να χορηγούν ιθαγένειες στον κάθε παράνομο, αντί να ελέγχουν» επισήμανε.

Παράλληλα, συνέχισε την επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας: «Σε λίγο θα θέλουν, φυλακές χωρίς κάγκελα, δικαστήρια χωρίς εισαγγελείς. Μια κυβέρνηση θα πρέπει να προστατεύει τους πολίτες της, στο δικαίωμα τους να κυκλοφορούν ελεύθεροι. Και χθες στο Παρίσι, δεν φοβόμαστε βροντοφώναξαν. Σε ποιο πλανήτη ζει ο ΣΥΡΙΖΑ , δεν έχουν μάτια να δουν τι γίνεται στον υπόλοιπο κόσμο; Τι θα είχε συμβεί αν οι αστυνομικοί που συνέλαβαν τον Ξηρό ήταν άοπλοι; Οι αστυνομικοί θα είχαν σκοτωθεί και ο Ξηρός στη γιάφκα του, θα σχεδίαζε το επόμενο χτύπημα. Αλλά σας είπα ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα ατύχημα που δεν πρέπει να συμβεί».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η «χώρα είναι πολύ κοντά στο καλύτερο και πολύ κοντά στο χειρότερο» και σημείωσε ότι αυτό «θα κριθεί από την τελευταία ψήφο. Είμαστε πολύ κοντά στο να σπάσουμε το χθες του λαϊκισμού, του κρατισμού. Αυτό το χθες ζητάμε, με τη δική σας ψήφο, να το αφήσουμε πάντα πίσω, πρέπει να νικήσουμε τον λαϊκισμό για πάντα.»

Νέα τηλεοπτικά μηνύματα

Η ΝΔ έδωσε στη δημοσιότητα δύο νέα τηλεοπτικά μηνύματα. Το πρώτο με τον τίτλο «Η Ασφάλεια των Ελλήνων είναι αδιαπραγμάτευτη» και το δεύτερο «Ψηφίζουμε για να Χτίσουμε».


Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο