Οι πιο δυστυχισμένοι της Ευρώπης οι Έλληνες
Δυσαρεστημένοι με τη ζωή και την εργασία τους εμφανίζονται οι Έλληνες, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα εισοδήματος και συνθηκών διαβίωσης των νοικοκυριών της ΕΛΣΤΑΤ, καθώς 4 στους 10 δηλώνουν ότι δεν είναι καθόλου ικανοποιημένοι με τη ζωή, την οικονομική τους κατάσταση, την εργασία αλλά και το περιβάλλον διαβίωσης. Το ποσοστό αυτό αυξάνεται (6 στους 10) όταν πρόκειται για πολίτες που το εισόδημά τους είναι ίσο ή μικρότερο από το όριο της φτώχειας.
Δυσαρεστημένοι με τη ζωή και την εργασία τους εμφανίζονται οι Έλληνες, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα εισοδήματος και συνθηκών διαβίωσης των νοικοκυριών της ΕΛΣΤΑΤ, καθώς 4 στους 10 δηλώνουν ότι δεν είναι καθόλου ικανοποιημένοι με τη ζωή, την οικονομική τους κατάσταση, την εργασία αλλά και το περιβάλλον διαβίωσης. Το ποσοστό αυτό αυξάνεται (6 στους 10) όταν πρόκειται για πολίτες που το εισόδημά τους είναι ίσο ή μικρότερο από το όριο της φτώχειας.
Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, αλλά και του Ευρωβαρόμετρου, που δημοσιεύουν τα Νέα:
- Καθόλου έως λίγο ικανοποιημένο από την οικονομική κατάσταση δηλώνει το 31,7% του συνόλου (56,4% του φτωχού πληθυσμού).
- Δεν εμπιστεύεται καθόλου το πολιτικό καθεστώς το 45% του συνόλου (50,6% των ανέργων).
- Σχεδόν 1 στους 2 πιστεύει ότι η οικονομική κατάσταση θα χειροτερέψει τους προσεχείς 12 μήνες.
- Το 7,8% των ανθρώπων στο όριο της φτώχειας δήλωσαν ότι κατά τον τελευταίο μήνα αισθάνονται απογοητευμένοι, μελαγχολικοί ή ένιωθαν κατάθλιψη.
- Περισσότεροι από 7 στους 10 θεωρούν ότι η ποιότητα ζωής στη χώρα δεν είναι καλή.
- Το 82% του συνολικού πληθυσμού αισθάνεται μεγάλη πίεση.
- Σύμφωνα με το 63% των Ελλήνων, το μεγαλύτερο πρόβλημα στη χώρα είναι η ανεργία.
Να σημειωθεί πως σε πρόσφατη έρευνα του ΟΟΣΑ οι Έλληνες βαθμολογούν με «0» την ικανοποίηση που αντλούν από τη ζωή τους και εμφανίζονται ως οι πιο δυστυχισμένοι από τους κατοίκους των 36 χωρών-μελών του Οργανισμού.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Καταζητούμενος από το Top 10 του FBI συνελήφθη στο Μεξικό
- Οι ΗΠΑ σκότωσαν «ηγέτη συνδεόμενο με την Αλ Κάιντα» στη Συρία
- Κατάσχεση – «μαμούθ» στον Παναμά με περισσότερους από 5 τόνους να πέφτουν στα χέρια των αρχών
- Χάος στη Γουατεμάλα – Μέλη συμμορίας κρατούν ομήρους 46 φρουρούς σε 3 φυλακές [βίντεο]
- Συρία: Ο στρατός πήρε τον έλεγχο στρατιωτικού αεροδρομίου, φράγματος και πετρελαιοπηγών
- Φθηνότερα αυτοκίνητα ή ακριβότερα καύσιμα; Το στοίχημα Τραμπ διχάζει την αγορά
- Φωτιά στα Καζάνια στο Πέραμα: «Κλείστε τα παράθυρα των σπιτιών σας» – Ήχησε το 112
- OnlyFans: Πόσο απειλούνται οι δημιουργοί του με «φόρο αμαρτίας»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 18.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/spenser-sembrat-i607NbWkXow-unsplash-315x220.jpg)











![Χάος στη Γουατεμάλα – Μέλη συμμορίας κρατούν ομήρους 46 φρουρούς σε 3 φυλακές [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/guatemala-prison-121x85.jpg)



![Χάος στη Γουατεμάλα – Μέλη συμμορίας κρατούν ομήρους 46 φρουρούς σε 3 φυλακές [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/guatemala-prison-315x220.jpg)







































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442