Κινητοποίηση του στρατού για τις πλημμύρες στον Έβρο
Εντολή στο Στρατό Ξηράς να συνδράμει με όλα τα δυνατά μέσα στην αντιμετώπιση των πλημμυρών στον Έβρου έδωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, με αφορμή την κήρυξη του νομού σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω των συνεχών βροχοπτώσεων.
Εντολή στο Στρατό Ξηράς να συνδράμει με όλα τα δυνατά μέσα στην αντιμετώπιση των πλημμυρών στον Έβρου έδωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, με αφορμή την κήρυξη του νομού σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω των συνεχών βροχοπτώσεων.
Το πρόβλημα των πλημμυρών μετατοπίζεται στο μεταξύ στο νότιο Έβρο, κοντά στις εκβολές, με τη ροή του νερού να ξεπερνάει τα 2.000 κυβικά μέτρα το δευτερόλεπτο.
Τα επόμενα 24ωρα είναι πιθανό να επηρεαστούν περιοχές όπως τα Λαγυνά, ο Πόρος και οι Φέρες.
«Η κατάσταση στο Ορμένιο έχει σταθεροποιηθεί σ’ ένα μεγάλο βαθμό ωστόσο πάντα βρισκόμαστε σ’ επιφυλακή» δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς.
Ο αρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος Χρίστος Μανωλάς, μετέβη το Σάββατο στην περιοχή και συμμετείχε σε σύσκεψη στο Πύθειο, υπό τον υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Αλέξανδρο Δερμεντζόπουλο, τον γενικό γραμματέα πολιτικής προστασίας Σεραφείμ Τσόκα, τον περιφερειάρχη ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Γεώργιο Παυλίδη, τον δήμαρχο Ορεστιάδας, και εκπροσώπους της ελληνικής Αστυνομίας και του πυροσβεστικού Σώματος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- «Η υποκριτική των μαλλιών» – Ο Μάικλ Ντάγκλας και το αιώνιο πείραγμα με τον Τζακ Νίκολσον
- Μπαρτζώκας: «Δεν θα έχουμε τον Τζόσεφ το αμέσως επόμενο διάστημα, μας περιμένουν πολύ σημαντικά παιχνίδια»
- Τραγωδία στην Άρτα: 35χρονη πέθανε λίγες μέρες μετά τη γέννηση του παιδιού της
- Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: «Πάγωσε» το κοινό με τη σοβαρή πτώση της Λίντσεϊ Βον – Ούρλιαζε από τον πόνο (vid)
- Διδυμότειχο: Άγγιξε τα 6,5 μέτρα η στάθμη του νερού στο Πύθιο – Συστάσεις προς τους κατοίκους οικισμών
- Gen Z: Μισθός, υγεία και προσωπική ζωή – Όταν η γενιά αυτή μιλάει και ακούγεται, οι εργοδότες κερδίζουν
- «Πλησιάζει στη Χάποελ Τελ Αβίβ ο Χέιζ-Ντέιβις»
- ΣΥΡΙΖΑ σε Μητσοτάκη: Καμία εμπιστοσύνη και καμία συναίνεση με την κυβέρνηση των σκανδάλων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 08.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/andrea-caramello-z2t4GdXOtE8-unsplash-315x220.jpg)








































![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και τα Don’ts της εβδομάδας [08.02 – 14.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/e237c4ed-7268-45d4-bb6f-615b214b0f66-315x220.jpeg)


















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442