Ο Ολυμπιακός πέρασε από την Ορεστιάδα, «πειρατής» Φοίνικας
Ο Ολυμπιακός διατήρησε το αήττητο του και στην Ορεστιάδα μετά τη νίκη με 3-1 σετ που σημείωσε στο ντέρμπι της 7ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Volleyleague. O αγώνας έγινε παρουσία 2.000 θεατών στο γυμναστήριο «Νίκος Σαμαράς» και ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε πολύ απέναντι στη μαχητική ακριτική ομάδα που προσπάθησε να οδηγήσει τον αγώνα στο τάι μπρέικ αλλά δεν τα κατάφερε αφού το μπλοκ του Ολυμπιακού σταμάτησε τις καθοριστικές επιθέσεις του Λούνα στο 3ο και 4ο σετ.
Ο Ολυμπιακός διατήρησε το αήττητο του και στην Ορεστιάδα μετά τη νίκη με 3-1 σετ που σημείωσε στο ντέρμπι της 7ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Volleyleague.
O αγώνας έγινε παρουσία 2.000 θεατών στο γυμναστήριο «Νίκος Σαμαράς» και ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε πολύ απέναντι στη μαχητική ακριτική ομάδα που προσπάθησε να οδηγήσει τον αγώνα στο τάι μπρέικ αλλά δεν τα κατάφερε αφού το μπλοκ του Ολυμπιακού σταμάτησε τις καθοριστικές επιθέσεις του Λούνα στο 3ο και 4ο σετ.
Την τρίτη νίκη στο πρωτάθλημα και την τέταρτη συνεχόμενη στις εντός έδρας αναμετρήσεις με τον Γ.Σ.Λαμία σημείωσε ο Φοίνικας Σύρου κι έκανε άλμα στους 11 βαθμούς. Ο Φοίνικας νίκησε 3-0 σετ και άφησε τη Λαμία χωρίς νίκη μετά την 7η αγωνιστική.
Κάνοντας ίσως την καλύτερη εμφάνιση της σεζόν, με τον Τόμισλαβ Ντόκιτς να αγγίζει το 64% αποτελεσματικότητα στην επίθεση και τους Λάππα, Παπαδόπουλο να αγγίζουν το τέλειο ο Φοίνικας πήρε δίκαια τη νίκη δίνοντας την ευκαιρία στους συριανούς να πανηγυρίσουν το δεύτερο εντός έδρας τρίπντο και το δεύτερο συνεχόμενο μετά και τη νίκη επί της ΑΕΚ.
Ο Γ.Σ.Λαμία παρά το ντεμπούτο του βραζιλιάνου πασαδόρου Ντε Σόουζα Τζερόνιμο Φαμπιάνο δεν κατάφερε να είναι ανταγωνιστική. Ο Μακ Κίμπιν είχε το απογοητευτικό 1/8 και ο μόνος που ξεχώρισε επιθετικά ήταν ο Γκιμαράες με 10/22 επιθέσεις. Τα σετ: 3-0 (25-18, 25-18, 25-17) ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΥ (Παβλίσεβιτς): Χαραλαμπίδης 5 (2/6 επ, 3 μπλοκ), Ντάμποβιτς 4 (1/4 επ, 3 μπλοκ), Παπαδόπουλος Χ. 10 (4/6 επ, 1 άσσος, 5 μπλοκ), Ντόκιτς 15 (14/22 επ, 1 μπλοκ), Λάππας 13 (12/17 επ, 1 μπλοκ, 60% υπ – 30% άριστες), Παπαδόπουλος Π. 9 (7/15 επ, 2 άσσοι, 71% υπ – 48% άριστες) / Εφραιμίδης (λ, 71% υπ – 57% άριστες). ΛΑΜΙΑ (Μέλκας): Γκιρτζίκης 1 (1/5 επ), Γκιμαράες 14 (10/22 επ, 2 άσσοι, 2 μπλοκ, 68% υπ – 41% άριστες), Μακ Κίμπιν 1 (1/8 επ, 80% υπ – 60% άριστες), Χήρας 2 (1/5 επ, 1 άσσος), Ντε Σόουζα 1 (1/3 επ), Παπαδόπουλος 8 (8/19 επ) / Πίτερσον (λ, 50% υπ – 21% άριστες), Μαδούρας 2 (1/4 επ, 1 μπλοκ), Βλαχόπουλος, Αλεξίου (50% υπ – 25% άριστες), Καββαδάς 4 (3/7 επ, 1 μπλοκ).
Στις αναμετρήσεις της 7ης αγωνιστικής στην Α1 Ανδρών σημειώθηκαν τα αποτελέσματα: Ορεστιάδα-Ολυμπιακός 1-3 (22-25, 25-23, 19-25, 22-25) Φοίνικας Σύρου-Λαμία 3-0 (25-18, 25-18, 25-17) Α.Ο. Κηφισιάς-Άρης 7/12 Παναθηναϊκός-Παμβοχαϊκός 8/12 ΜΕΝΤ-Εθνικός Αλεξανδρούπολης 8/12 ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 8/12
Στις 10 Μαΐου, το jazz trio των Camila Nebbia, Gonçalo Almeida και Sylvain Darrifourcq καταλαμβάνει τη σκηνή του θεάτρου Baumstrasse, ως «ζέσταμα» για τα φετινά Φ Hill Sessions
Δείτε γκολ και highlights από τα παιχνίδια του Champions League την Τετάρτη (8/4), καθώς επίσης και όλα τα τέρματα της φάσης των «8» - Αποτελέσματα και πρόγραμμα.
Αλμα πρόκρισης στα ημιτελικά του Champions League για την Ατλέτικο που επικράτησε με 2-0 στο «Καμπ Νου» της Μπαρτσελόνα που έμεινε με δέκα παίκτες στο 44'
Στους τελικούς του FIBA Europe Cup για 2η δεύτερη σερί χρονιά ο ΠΑΟΚ ο οποίος υπέστη «γλυκιά» ήττα με 89-85 στη Μούρθια κι έτσι υπερασπίστηκε το +6 του πρώτου αγώνα. Αντίπαλός του και πάλι η Μπιλμπάο