Τέσσερα χρόνια με αναστολή στο ζεύγος Παπαντωνίου για το «πόθεν έσχες»
Σε ποινή φυλάκισης 4 ετών με αναστολή για ανακριβή δήλωση «πόθεν έσχες» καταδικάστηκαν ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του. Στο δικαστήριο δεν παρέστησαν ούτε ο πρώην υπουργός ούτε η σύζυγός του, αλλά εκπροσωπήθηκαν από τους δικηγόρους τους.
Σε ποινή φυλάκισης 4 ετών με αναστολή για ανακριβή δήλωση «πόθεν έσχες» καταδικάστηκαν ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του.
H ποινή είναι εξαγοράσιμη προς 10 ευρώ την ημέρα, ενώ επιβλήθηκε και χρηματική ποινή 10.000 ευρώ στον καθένα.
Στο δικαστήριο δεν παρέστησαν ούτε ο πρώην υπουργός ούτε η σύζυγός του, αλλά εκπροσωπήθηκαν από τους δικηγόρους τους.
Με την ίδια απόφαση επιδικάστηκε στο Δημόσιο αποζημίωση λόγω ηθικής βλάβης 50.000 ευρώ.
Η δίωξη ήταν σε βαθμό πλημμελήματος και αφορούσε τη χρήση του έτους 2009.
Η υπόθεση ήρθε στο φως μετά την αποκάλυψη της λίστας Λαγκάρντ και του λογαριασμού ύψους 1,2 εκ. ευρώ που διατηρούσε στην ελβετική τράπεζα HSBC η σύζυγος του.
Ο πρώην υπουργός υποστηρίζει πως αγνοούσε το εν λόγω ποσό, καθώς αφορούσε την κάτοχο του λογαριασμού, τον πρώην σύζυγο της και τα παιδιά τους.
Σε λίγες ημέρες αναμένεται να εκδοθεί βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών που θα κρίνει αν το ζευγάρι θα πρέπει να παραπεμφθεί ή όχι σε δίκη για κακουργηματικού βαθμού παράβαση του νόμου περί «πόθεν έσχες», που αφορά το οικονομικό έτος 2010 οπότε άλλαξε ο νόμος και το αδίκημα μετατράπηκε σε κακούργημα.
Η εισήγηση του εισαγγελέα, που θα κριθεί από το Συμβούλιο, είναι παραπεμπτική για τους δύο συζύγους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Η μέρα των αποφάσεων για τις αγροτικές κινητοποιήσεις έφτασε – Το κλίμα στα μπλόκα και η αγωνία του Μαξίμου
- Χοκς – Μπακς 110-112: Νίκη – ανάσα στην Ατλάντα με «διπλό» Αντετοκούνμπο (vid)
- Δεληβοριάς για τις δηλώσεις Καρυστιανού: «Τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν μπαίνουν σε διαβούλευση»
- Θανατική ποινή: Ανησυχητική αύξηση παγκοσμίως το 2025
- Αναστασίου: «Χρειαζόμαστε ενίσχυση – Kάθε ματς είναι κρίσιμο»
- Συμβούλιο Ειρήνης: Η Γαλλία απορρίπτει την πρόσκληση του Τραμπ – Φοβάται ότι θέλει να αντικαταστήσει τον ΟΗΕ
- Χιούλμαντ ενόψει Ολυμπιακού: «Θα είναι ένας σκληρός αγώνας»
- Blue Monday: Είναι όντως η «Μπλε Δευτέρα» η πιο στενάχωρη μέρα του χρόνου και τι να κάνουμε γι’αυτο;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)















































![Καραμπόλα περισσότερων από 100 αυτοκινήτων στο Μίσιγκαν – Οδηγοί παραμένουν εγκλωβισμένοι στα οχήματα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/michigan-visibility-315x220.jpg)











Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442