Η Microsoft σταματά τη χρήση του ονόματος Nokia στα smartphones
Λιγότερο από ένα χρόνο μετά την εξαγορά της (κάποτε κυρίαρχης στην αγορά κινητών) Nokia, η Microsoft δεν θα χρησιμοποιεί πλέον το όνομα της φινλανδικής εταιρείας στα νέα μοντέλα των έξυπνων κινητών τηλεφώνων.
Λιγότερο από ένα χρόνο μετά την εξαγορά της (κάποτε κυρίαρχης στην αγορά κινητών) Nokia, η Microsoft δεν θα χρησιμοποιεί πλέον το όνομα της φινλανδικής εταιρείας στα νέα μοντέλα των έξυπνων κινητών τηλεφώνων.
Έτσι, σύμφωνα με το BBC, τα νέα μοντέλα Nokia Lumia θα ονομάζονται πλέον Microsoft Lumia.
Το τμήμα της φινλανδικής εταιρείας που δεν έχει εξαγοραστεί από τη Microsoft, θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί κανονικά την ονομασία Nokia.
H εξαγορά του τμήματος κινητής τηλεφωνίας είχε γίνει τον Απρίλιο αντί 7,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Μια ανάρτηση στην ιστοσελίδα της γαλλικής Nokia στο Facebook επιβεβαίωσε την εγκατάλειψη του ονόματος Nokia στα νέα Lumia. Η μετονομασία θα λάβει χώρα σταδιακά σε παγκόσμιο επίπεδο.
Η εγκατάλειψη του brandname της Nokia, κατά το BBC, έρχεται παρά τη συμφωνία της Microsoft να χρησιμοποιεί επί μια δεκαετία το όνομα της Nokia στα προϊόντα κινητής.
Η αμερικανική εταιρεία βρίσκεται σε φάση μεγάλης εσωτερικής αναδιοργάνωσης και πρόσφατα ο διευθύνων σύμβουλός της Σάτια Ναντέλα ανακοίνωσε την περικοπή 18.000 θέσεων εργασίας, από τις οποίες οι 12.500 θα αφορούν προσωπικό της Nokia.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Κακοκαιρία Byron: Ήχησε το 112 στην περιοχή «Ποντιακά» Ελευσίνας – Πιθανή υπερχείλιση του ποταμού
- Ο Μανδάς αναφέρθηκε στο μέλλον του: «Δεν έχω μιλήσει με κανέναν»
- Ο Κουέντιν Ταραντίνο τελικά «δεν αντέχει» τους μισούς ηθοποιούς του Χόλιγουντ – Και πιο πολύ τον Όουεν Γουίλσον
- Πούτιν: Θερμή υποδοχή του Ρώσου προέδρου στην Ινδία – Στο επίκεντρο το πετρέλαιο, υπό την πίεση των ΗΠΑ
- Το Παγκόσμιο Κύπελλο… ξεκινάει: Το βράδυ της Παρασκευής η κλήρωση του Μουντιάλ 2026
- Κακοκαιρία Byron: Υπερχείλισε ποταμός – Κινδύνευσαν τουρίστες και κάτοικοι στη Φοινικούντα
- Αγρότες: Χιλιάδες τρακτέρ στους δρόμους, «η πιο μεγάλη κινητοποίηση από το 2016» – Στα σκοινιά η κυβέρνηση
- 18 χρόνια και 1.297 αγώνες: Ο ΛεΜπρόν για πρώτη φορά μονοψήφιος από το 2007!
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-kammeran-gonzalez-keola-3137381-9559884-315x220.jpg)














































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442