Ξεπέρασαν τις 30.000 τα θύματα εμπορίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση το διάστημα 2010 - 2012, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η απερχόμενη Επίτροπος μετανάστευσης και εσωτερικών υποθέσεων, Σεσίλια Μάλμστρομ.
Περισσότεροι από 30.000 άνθρωποι έπεσαν θύματα εμπορίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, την περίοδο 2010 – 2012, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία της Κομισιόν. Μάλιστα, το 16% είναι παιδιά.
Όπως ανέφερε η απερχόμενη Επίτροπος Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων, Σεσίλια Μάλστρομ, τα θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης είναι στη μεγάλη τους πλειονότητα γυναίκες (96%), ενώ εργασιακή εκμετάλλευση υφίστανται ως επί το πλείστον άνδρες (71%).
Συνολικά, πάνω από 6 στους 10 είναι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Σύμφωνα με ίδια στοιχεία, το παραπάνω διάστημα οι αρχές των κρατών-μελών ανέφεραν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή 8.500 διώξεις για θέματα εμπορίας ανθρώπων και 3.786 καταδίκες.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας