Κριτική Μπεκενμπάουερ σε Γκουαρντιόλα: «Βαρετή η Μπάγερν…»
Ο Φραντς Μπεκενμπάουερ μόνο ευχαριστημένος δεν είναι από την εμφάνιση της Μπάγερν Μονάχου στο «Μπερναμπέου» και την ήττα από τη Ρεάλ Μαδρίτης (1-0), στον πρώτο ημιτελικό του Champions League. Μάλιστα ο επίτιμος πρόεδρος της βαυαρικής ομάδας προχώρησε περισσότερο και άσκησε συνολικά κριτική για την αγωνιστική φιλοσοφία του Πεπ Γκουαρντιόλα: «Πρέπει να αισθανόμαστε τυχεροί που η Ρεάλ έβαλε μόνο ένα γκολ! Είναι το καλύτερο αμυντικό παιχνίδι που έχω δει από τη Ρεάλ. Αν συνεχίσουμε να παίζουμε όπως η Μπαρτσελόνα, ο κόσμος θα μας βαρεθεί και κανείς δεν θα έρχεται να μας δει»!
Ο Φραντς Μπεκενμπάουερ μόνο ευχαριστημένος δεν είναι από την εμφάνιση της Μπάγερν Μονάχου στο «Μπερναμπέου» και την ήττα από τη Ρεάλ Μαδρίτης (1-0), στον πρώτο ημιτελικό του Champions League. Μάλιστα ο επίτιμος πρόεδρος της βαυαρικής ομάδας προχώρησε περισσότερο και άσκησε συνολικά κριτική για την αγωνιστική φιλοσοφία του Πεπ Γκουαρντιόλα.
Είναι η πρώτη φορά που ασκείται τέτοια κριτική στον διάσημο Καταλανό προπονητή, ο οποίος εφάρμοσε στην Μπάγερν την τακτική της Μπαρτσελόνα, δηλαδή της κατοχής και της συνεχής κυκλοφορίας της μπάλας.
Στο παιχνίδι της Τετάρτης, η Μπάγερν είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά η Ρεάλ είχε τις περισσότερες ευκαιρίες, πέτυχε γκολ και πήρε τη νίκη.
Ο «Κάιζερ» γι’ αυτό το λόγο άσκησε κριτική στον Γκουαρντιόλα, σημειώνοντας: «Η κατοχή δεν λέει τίποτα όταν ο αντίπαλος δημιουργεί περισσότερες ευκαιρίες.
Πρέπει να αισθανόμαστε τυχεροί που η Ρεάλ έβαλε μόνο ένα γκολ! Είναι το καλύτερο αμυντικό παιχνίδι που έχω δει από τη Ρεάλ. Αν συνεχίσουμε να παίζουμε όπως η Μπαρτσελόνα, ο κόσμος θα μας βαρεθεί και κανείς δεν θα έρχεται να μας δει».
Αφετηρία της παράστασης «Δύο ή τρία πράγματα που ξέρω γι’ αυτόν» είναι η προσέγγιση του ρόλου του πατέρα και του αποτυπώματος που αφήνει στις επόμενες γενιές.