Μειώνεται το τέλος ΑΠΕ για τις βιομηχανίες μέσης τάσης
Μειώνεται η επιβάρυνση των βιομηχανιών που ηλεκτροδοτούνται από το δίκτυο μέσης τάσης για την χρηματοδότηση του λογαριασμού των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, με Υπουργική Απόφαση που προβλέπει την εξίσωση του σχετικού τέλους (ΕΤΜΕΑΡ) με αυτό που χρεώνεται στην Υψηλή Tάση.
Μειώνεται η επιβάρυνση των βιομηχανιών που ηλεκτροδοτούνται από το δίκτυο μέσης τάσης για την χρηματοδότηση του λογαριασμού των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, με Υπουργική Απόφαση που προβλέπει την εξίσωση του σχετικού τέλους (ΕΤΜΕΑΡ) με αυτό που χρεώνεται στην Υψηλή Tάση.
Συγκεκριμένα, η ρύθμιση αφορά τους πελάτες Μέσης Τάσης με συνολική ετήσια κατανάλωση ανά παροχή μεγαλύτερη από 13GWhr (γιγαβατώρες). Προηγήθηκε νομοθετική ρύθμιση με την οποία εξισώθηκαν και οι χρεώσεις Υπηρεσιών Κοινής Ωφελείας (ΥΚΩ) μεταξύ των δυο κατηγοριών καταναλωτών.
Όπως επισημαίνει το ΥΠΕΚΑ, με τον τρόπο αυτό, αίρεται πλήρως ο διαχωρισμός μεταξύ βιομηχανικών καταναλωτών (όπως υαλουργία, χαρτοποιία, κλωστοϋφαντουργία κλπ), που τα καταναλωτικά τους χαρακτηριστικά είναι αντίστοιχα με αυτά των ενεργοβόρων βιομηχανιών Υψηλής Τάσης (χαλυβουργίες, τσιμέντα, αλουμίνιο κλπ), αλλά δεν έχουν συμπεριληφθεί στην Υψηλή Τάση λόγω του τρόπου σύνδεσής τους με το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αγρότες: Οι αποφάσεις κλιμάκωσης του μπλόκου της Νίκαιας – Συνεχίζει την προσπάθεια διάσπασης το Μαξίμου
- LIVE: Νότιγχαμ Φόρεστ – Μάντσεστερ Σίτι
- Μιχάλης Λεβεντογιάννης: «Θαυμάστρια μου έστειλε γλάστρα που μέσα είχε κοριό»
- Βαρδούσια: Σε εξέλιξη η ανάσυρση των ορειβατών από τα 2.000 μέτρα – Στο νοσοκομείο Ιτέας η πρώτη σορός
- Γιατί δεν έχει νόημα να φωνάζουμε στον σκύλο – Οι αρνητικές επιπτώσεις στον χαρακτήρα του
- Η παρακάμερα της ΚΑΕ Ολυμπιακός από τη νίκη στη Μπολόνια (vid)
- ΑΙ: Πώς άλλαξε καθοριστικά την υγεία το 2025 – Ο αντίλογος για τα κενά ασφαλείας και τα ηθικά διλήμματα
- Ειρήνη για τα Χριστούγεννα: Υπάρχει η διπλωματία των γιορτών ή είναι απλά θέατρο;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 27.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/patrick-schneider-mdtYgoLsfNk-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442