Διορία 15 ημερών για αιτήσεις μετάταξης από υπαλλήλους σε διαθεσιμότητα
Αιτήσεις εντός 15 ημερών θα πρέπει να υποβάλουν υπάλληλοι που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα από φορείς του Δημοσίου και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση του υπουργείου Παιδείας, για την κάλυψη κενών στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις και στις Περιφέρειες, καθώς και στην εκπαίδευση. Η διορία του δεκαπενθήμερου ξεκινά με τη δημοσίευση της Υπουργικής Απόφασης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Αιτήσεις εντός 15 ημερών θα πρέπει να υποβάλουν υπάλληλοι που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα από φορείς του Δημοσίου και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση του υπουργείου Παιδείας, για την κάλυψη κενών στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις και στις Περιφέρειες, καθώς και στην εκπαίδευση στο πλαίσιο της κινητικότητας.
Η διορία του δεκαπενθήμερου ξεκινά με τη δημοσίευση της Υπουργικής Απόφασης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Ειδικότερα, με την Υπουργική Απόφαση καλείται το προσωπικό του Ταμείου Αποκατάστασης Σεισμόπληκτων (ΤΑΣ), του Ταμείου Αποκατάστασης Πυρόπληκτων (ΤΑΠ), της Υπηρεσίας Αποκατάστασης Σεισμόπληκτων Βορείου Ελλάδος (ΥΑΣΒΕ) και των Ειδικών Υπηρεσιών Δημοσίων Έργων και των Τμημάτων της Ειδικής Υπηρεσίας Συντήρησης Αυτοκινητοδρόμων της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων, που έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα, να υποβάλει στη διεύθυνση Διοικητικού της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων του υπουργείου Υποδομών αίτηση για τη μετάταξη ή μεταφορά του.
Ο συνολικός αριθμός των θέσεων προς πλήρωση είναι 347.
Σύμφωνα με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, «με τον τρόπο αυτόν, ενδυναμώνεται σημαντικά η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, ώστε να σχεδιάζει και να υλοποιεί ολοκληρωμένα σχέδια δράσης στο πεδίο της πολιτικής προστασίας. Βασικός στόχος είναι η άμεση και αποτελεσματική ενεργοποίηση του κρατικού μηχανισμού τόσο στην πρόληψη φυσικών καταστροφών όσο και στην ανακούφιση των πολιτών που πλήττονται από παρόμοια φαινόμενα».
Παράλληλα, με την ίδια Υπουργική Απόφαση, καλείται το προσωπικό της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα, να υποβάλει στις διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας, στις οποίες κατείχε οργανική ή προσωποπαγή θέση, αίτηση για τη μετάταξή του.
Ο συνολικός αριθμός των θέσεων προς πλήρωση είναι 233, ενώ στο αμέσως προσεχές διάστημα θα ανακοινωθούν επιπλέον θέσεις προς πλήρωση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Δημοσκόπηση: Η πλειοψηφία των Γάλλων βλέπει τις ΗΠΑ του Τραμπ ως στρατιωτική απειλή για τη χώρα
- Η ελληνική γλώσσα στο διάβα του χρόνου: Το ειδικό λεξιλόγιο της φιλοσοφίας (Μέρος Α’)
- Μανέ: Το μεγαλείο δεν μετριέται από αυτά που έχει κανείς, αλλά από αυτά που δίνει (vids+pics)
- Σιδηροδρομική τραγωδία στην Ισπανία: «Κλειδί» για τις έρευνες ο σπασμένος σύνδεσμος στις ράγες – Στους 40 οι νεκροί
- Τι συμβαίνει με τα ταξί (και γιατί μας αφορά)
- Υποκλοπές: Το «ψέμα» της Intellexa στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων, το ξερίζωμα μετά τις αποκαλύψεις και τα 395 μολυσμένα SMS
- «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» στο Ολύμπια Μουσικό Θέατρο
- Αγρότες: Διάλογος κατ’ όνομα, εξαγγελίες κατ’ ουσίαν – Χωρίς περιθώρια αλλαγών στα μέτρα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)
































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442