Δουλειά στη Ρωσία βρήκε ο Έντουαρντ Σνόουντεν
Ο Έντουαρντ Σνόουντεν, το «βαθύ λαρύγγι» της NSA, βρήκε δουλειά σε έναν ιστότοπο στη Ρωσία, όπου του έχει δοθεί προσωρινό πολιτικό άσυλο, δήλωσε την Πέμπτη ρώσος δικηγόρος που βρίσκεται σε επαφή μαζί του.
Ο Έντουαρντ Σνόουντεν, το «βαθύ λαρύγγι» της NSA, βρήκε δουλειά σε έναν ιστότοπο στη Ρωσία, όπου του έχει δοθεί προσωρινό πολιτικό άσυλο, δήλωσε την Πέμπτη ρώσος δικηγόρος που βρίσκεται σε επαφή μαζί του.
«Ο Έντουαρντ ξεκινάει δουλειά τον Νοέμβριο» δήλωσε ο δικηγόρος Ανατόλι Κουτσέρενα, όπως αναφέρει το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.
«Θα παρέχει υποστήριξη σε έναν μεγάλο ρωσικό ιστότοπο» είπε ο ίδιος και πρόσθεσε ότι δεν αναφέρει το όνομα της ιστοσελίδας για λόγους ασφαλείας.
Στον ιστότοπο μίας ταμπλόιντ δημοσιεύθηκε φωτογραφία του Σνόουντεν σε μίνι κρουαζιέρα σε ποταμό της Μόσχας το περασμένο καλοκαίρι.
Στον ίδιο ιστότοπο δημοσιεύθηκε και μια φωτογραφία ενός άνδρα που μοιάζει να είναι ο Σνόουντεν καθώς σπρώχνει το καρότσι του σούπερ μάρκετ στον χώρο στάθμευσής του.
Ο 30χρονος Σνόουντεν, πρώην τεχνικός σύμβουλος της αμερικανικής Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας (NSA) και της CIA, έδωσε στον Τύπο απόρρητες πληροφορίες για το πρόγραμμα μαζικής παρακολούθησης που εφαρμόζει η αμερικανική κυβέρνηση.
Κατέφυγε στο Χονγκ Κονγκ και τον Ιούνιο μετέβη στη Ρωσία.
Ο πρόεδρος Πούτιν έχει απορρίψει το αμερικανικό αίτημα έκδοσης του Σνόουντεν στις ΗΠΑ, όπου αντιμετωπίζει κατηγορίες για κατασκοπεία και στις αρχές Αυγούστου του παραχώρησε πολιτικό άσυλο που μπορεί να ανανεώνεται ετησίως.
Ο Πούτιν έχει διαψεύσει τις πληροφορίες ότι οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες ανέκριναν τον Σνόουντεν ζητώντας του πληροφορίες όταν έφθασε στη Ρωσία.
Ο δικηγόρος του λέει ότι ο Σνόουντεν είναι κάποιος που προσπαθεί να ζήσει μία φυσιολογική ζωή, στον βαθμό που κάτι τέτοιο είναι δυνατόν.
Ο ρώσος δικηγόρος δήλωσε νωρίτερα ότι ελπίζει ο Σνόουντεν να βρει μία δουλειά γιατί ζει με λιγοστούς πόρους – κυρίως από δωρεές.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Όλα μωβ: 12 τροφές πολύτιμες για τον οργανισμό μας
- Επιμένει η κακοκαιρία Erminio: Καταιγίδες σε πέντε περιοχές, θυελλώδεις άνεμοι και αφρικανική σκόνη
- ΥΠΑ: Αναταράξεις στην προμήθεια των νέων ραντάρ
- Σκάνδαλο Μάντελσον – Έπσταϊν: Emails για επίσκεψη 15χρονης
- Όταν τα ψέματα γίνονται τρόπος ζωής
- Μοριακές θεραπείες στοχεύουν στην αιτία των καρδιοπαθειών
- Το ιστορικό σχολείο που καταρρέει βουβά στην καρδιά της Αθήνας – «Εχω στείλει δεκάδες επιστολές για τα παράθυρα»
- Η Cardi B ξοδεύει χρήματα σε strip club και όχι σε τζετ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 03.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/nick-owuor-astro-nic-portraits-b25CZm2Nnco-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442