Νέα πρόσκληση Νίμιτς στους διαπραγματευτές Ελλάδας και ΠΓΔΜ
Ο προσωπικός απεσταλμένος του ΓΓ του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς, μετά την πρόσφατη επίσκεψή του σε Αθήνα και Σκόπια, σχεδιάζει να καλέσει στη Νέα Υόρκη τους εκπροσώπους Ελλάδας και ΠΓΔΜ για νέο γύρο διαπραγματεύσεων.
Ο προσωπικός απεσταλμένος του ΓΓ του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς, μετά την πρόσφατη επίσκεψή του σε Αθήνα και Σκόπια, σχεδιάζει να καλέσει στη Νέα Υόρκη τους εκπροσώπους Ελλάδας και ΠΓΔΜ για νέο γύρο διαπραγματεύσεων.
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, ο εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Μάρτιν Νεζίρκι, ανέφερε ότι ο Μάθιου Νίμιτς, σχεδιάζει να καλέσει στη Νέα Υόρκη, εντός των επόμενων εβδομάδων, τους διαπραγματευτές των δύο πλευρών.
Ο εκπρόσωπος εξέφρασε την ελπίδα του Γενικού Γραμματέα ότι «οι συζητήσεις αυτές θα προετοιμάσουν το έδαφος για σοβαρές διαπραγματεύσεις, με στόχο να βρεθεί μια αμοιβαία αποδεκτή επίλυση στο ζήτημα του ονόματος».
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.