Έκκληση Αρβανιτόπουλου να μείνουν οι μαθητές εκτός αντιπαράθεσης για την Παιδεία
«O χώρος της Παιδείας είναι ένας χώρος όπου πρέπει να έχει ομαλότητα και να γίνεται διάλογος που να καταλήγει σε συναίνεση. Έχω απευθύνει και απευθύνω έκκληση προς όλους. Ας αφήσουμε έξω τα παιδιά από αυτή την ιστορία, ας δούμε όλα τα άλλα πεδία πολιτικής αντιπαράθεσης» δήλωσε ο υπουργός Κ.Αρβανιτόπουλος για τις κινητοποιήσεις που έχουν αποφασίσει οι εκπαιδευτικοί από την Δευτέρα.
«O χώρος της Παιδείας είναι ένας χώρος όπου πρέπει να έχει ομαλότητα και να γίνεται διάλογος που να καταλήγει σε συναίνεση. Έχω απευθύνει και απευθύνω έκκληση προς όλους. Ας αφήσουμε έξω τα παιδιά από αυτή την ιστορία, ας δούμε όλα τα άλλα πεδία πολιτικής αντιπαράθεσης» δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Κ.Αρβανιτόπουλος για τις κινητοποιήσεις που έχουν αποφασίσει οι εκπαιδευτικοί από την Δευτέρα.
Μιλώντας στον Alpha 9,89 ο υπουργός είπε ότι σέβεται το δικαίωμα της απεργίας, «αλλά από εκεί και πέρα, όλοι πρέπει να θωρακίσουμε το εκπαιδευτικό μας σύστημα γατί βασικό μας μέλημα πρέπει να είναι τα παιδιά μας να μείνουν όσο το δυνατόν περισσότερο ανέγγιχτα από αυτή την κρίση».
Διαβεβαίωσε ότι οι εκπαιδευτικοί που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα δεν θα χάσουν τη δουλειά τους: ««έχουμε ψηφίσει μια διάταξη, η οποία μας επιτρέπει να απορροφηθούν στις νέες δομές της επαγγελματικής κατάρτισης, 900 εκπαιδευτικοί από αυτούς που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, καθώς και άλλοι 300 σε διοικητικές θέσεις. Οι υπόλοιποι πού έχουν να κάνουν με τα επαγγέλματα Υγείας, θα απορροφηθούν από το υπουργείο Υγείας, όπως έχουμε ήδη συμφωνήσει».
Ο υπουργός Παιδείας ανέφερε πως τα κενά ήταν «σημειακά» και καλύπτονται, και δεσμεύτηκε για ομαλή λειτουργία των ολοήμερων σχολείων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κλόντια Σίφερ: Αποχαιρετά τη Μπαρντό με φωτογραφίες που μοιάζουν σαν 2 σταγόνες νερό
- Ραγδαία αύξηση γρίπης και ιώσεων στα παιδιατρικά νοσοκομεία
- Το Trophy Tour έρχεται στον Πειραιά ενόψει του Betsson Super Cup
- Η μέρα που άλλαξαν τα πάντα: Σαν σήμερα ο Μίκαελ Σουμάχερ τραυματίστηκε σοβαρά στις Άλπεις
- Φεμινιστική απεργία
- Οι ελπίδες και τα χρήματα για να εντοπιστεί η πτήση MH370 – «Δεν το κάνουν για τα λεφτά»
- Οικονομικό βαρόμετρο ΒΕΘ: Η ακρίβεια ταλανίζει τους βιοτέχνες – Δυσοίωνα στοιχεία
- Καιρός: Πολική εισβολή φέρνει τσουχτερό κρύο παραμονή και ανήμερα Πρωτοχρονιάς
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 29.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/ken-cheung-yHST1WmTqzI-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442