Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κύκλωμα εξαπάτησης ηλικιωμένων είχε στήσει ένας 43χρονος

Κύκλωμα εξαπάτησης ηλικιωμένων είχε στήσει ένας 43χρονος

Ένας 43χρονος στρατιωτικός συνελήφθη κατηγορούμενος ότι αποπειράθηκε να εξαπατήσει ηλικιωμένους, με το πρόσχημα ότι συγγενικά τους πρόσωπα εισήχθησαν με σοβαρά προβλήματα υγείας σε νοσοκομεία και είχαν άμεση ανάγκη από χειρουργική επέμβαση. Οι Αρχές αναζητούν τον συνεργό του.

Ανθυπασπιστής του Στρατού συνελήφθη κατηγορούμενος ότι αποπειράθηκε να εξαπατήσει ηλικιωμένους, με το πρόσχημα ότι συγγενικά τους πρόσωπα εισήχθησαν με σοβαρά προβλήματα υγείας σε νοσοκομεία και είχαν άμεση ανάγκη από χειρουργική επέμβαση.

Οι Αρχές αναζητούν συνεργό του 43χρονου, ο οποίος είχε αναλάβει να έρχεται σε τηλεφωνική επικοινωνία με τα υποψήφια θύματα, στα οποία παρουσιαζόταν ως γιατρός, αναγγέλλοντάς τους τα δήθεν δυσάρεστα νέα.

Στη συνέχεια ζητούσε την άμεση καταβολή χρημάτων ή τιμαλφών που υποτίθεται ότι προορίζονταν για την αποκατάσταση των ασθενών.

Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, τα τηλεφωνήματα γίνονταν πρωινές ή απογευματινές ώρες, με σκοπό να αιφνιδιάσουν τα θύματα μέσα στον ύπνο τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, ο ασύλληπτος δράστης υποστήριζε συνήθως πως το παιδί τους υπέστη έμφραγμα ή κάποιο άλλο πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας και εισήχθη εσπευσμένα στο νοσοκομείο.

Με τον τρόπο αυτό, οι δράστες επιχείρησαν -μόνο το τελευταίο 24ωρο- να εξαπατήσουν επτά ηλικιωμένους από διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης.

Ο 43χρονος στρατιωτικός συνελήφθη επ’ αυτοφώρω, την ώρα που πήγε να παραλάβει, χθες το μεσημέρι, χρήματα από ανυποψίαστο θύμα.

Ο στρατιωτικός οδηγείται στην εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό του συνεργού του.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024