Ιαπωνικό ρομποτικό φορτηγό έφτασε στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό
Ένα ακόμα μη επανδρωμένο μεταγωγικό, αυτή τη φορά ιαπωνικής κατασκευής, έφτασε φορτωμένο με προμήθειες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Το πλήρωμα του ISS χρησιμοποίησε το ρομποτικό βραχίονα Canadarm του σταθμού για να συλλάβει το ρομποτικό φορτηγό HTV-4, γνωστό και ως Kounotori (πελαργός), το οποίο αιωρούνταν εκείνη την ώρα σε απόσταση 10 μέτρων από το τροχιακό συγκρότημα.
Ένα ακόμα μη επανδρωμένο μεταγωγικό, αυτή τη φορά ιαπωνικής κατασκευής, έφτασε φορτωμένο με προμήθειες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS)
Το πλήρωμα του ISS χρησιμοποίησε το ρομποτικό βραχίονα Canadarm του σταθμού για να συλλάβει το ρομποτικό φορτηγό HTV-4, γνωστό και ως Kounotori (πελαργός), το οποίο αιωρούνταν εκείνη την ώρα σε απόσταση 10 μέτρων από το τροχιακό συγκρότημα.
Όπως ανακοίνωσε η NASA, το HTV-4 συνελήφθη στις 14.22 ώρα Ελλάδας, την ώρα που τα δύο σκάφη βρίσκονταν 410 χιλιόμετρα πάνω από τη Νότιο Αφρική.
Ο ανεφοδιασμός του ISS έχει ανατεθεί τα τελευταία χρόνια σε μη επανδρωμένα σκάφη της ευρωπαϊκής διαστημικής υπηρεσίας ESA και της ιαπωνικές υπηρεσίας αεροδιαστήματος JAXA.
Έπειτα από την απόσυρση των αμερικανικών διαστημικών λεωφορείων, τα μόνα σκάφη που μπορούν να μεταφέρουν πληρώματα από και προς το συγκρότημα είναι τα ρωσικά Soyuz.
To HTV-4, το τέταρτο μεταγωγικό που στέλνει η Ιαπωνία στον ISS, είχε εκτοξευτεί στις 3 Αυγούστου από το διαστημικό κέντρο του Τανεγκασίμα, φορτωμένο 3,6 τόνους επιστημονικού εξοπλισμού, ανταλλακτικών, οξυγόνου και τροφίμων.
Το Σεπτέμβριο, το άδειο πια σκάφος θα φορτωθεί σκουπίδια, θα αποσυνδεθεί από το σταθμό και θα αυτοκαταστραφεί φλεγόμενο στην ατμόσφαιρα πάνω από τον Ειρηνικό.
Αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι άνθρωποι αποκτούν τεράστια επιρροή και followers στα social media, ενώ άλλοι μένουν στην αφάνεια; Η ψυχολογία έχει την απάντηση.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας