Κυριακή 07 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Επιθέσεις από κουκουλοφόρους καταγγέλλουν εργαζόμενοι της «Ελληνικός Χρυσός»

Επιθέσεις από κουκουλοφόρους καταγγέλλουν εργαζόμενοι της «Ελληνικός Χρυσός»

Καταγγελίες για προπηλακισμούς και απειλές σε βάρος τους, ακόμη και για τον εμπρησμό ενός αυτοκινήτου, διατύπωσαν την Πέμπτη εργαζόμενοι στα μεταλλεία χρυσού της Χαλκιδικής. Το περιστατικό διέψευσε ωστόσο ο πρόεδρος του Μεταλλευτικού Παρατηρητηρίου, το οποίο συμμετέχει στις κινητοποιήσεις κατά της επένδυσης.

Καταγγελίες για προπηλακισμούς και απειλές σε βάρος τους, ακόμη και για τον εμπρησμό ενός αυτοκινήτου, διατύπωσαν την Πέμπτη εργαζόμενοι στα μεταλλεία χρυσού της Χαλκιδικής.

Όπως καταγγέλθηκε, εργαζόμενοι στην «Ελληνικός Χρυσός» δέχθηκαν το πρωί επίθεση από άγνωστους, την ώρα που μετέβαιναν στα μεταλλεία προκειμένου να πιάσουν δουλειά, ενώ την ίδια ώρα φέρεται να έγινε στόχος στόχος εμπρηστών το αυτοκίνητο που ανήκει σε συγγενή εργαζόμενου.

«Γύρω στις 5.30 με 6 το πρωί, 20 Ιερισσώτες που μετέβαιναν στα μεταλλεία για να αναλάβουν τη βάρδια τους δέχθηκαν προπηλακισμούς και απειλές από ομάδα κουκουλοφόρων στην είσοδο του χωριού» κατήγγειλε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Παναγιώτης Αρβανιτάκης, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων. «Μετά το επεισόδιο οι εργαζόμενοι επέστρεψαν στα σπίτια τους» είπε.

Σύμφωνα με τον κ. Αρβανιτάκη, τα ξημερώματα έγινε στόχος εμπρησμού ένα ΙΧ που ανήκει σε πατέρα μεταλλωρύχου. Αξιωματικός της πυροσβεστικής επιβεβαιώνει ότι μάλιστα ότι βρέθηκε στο σημείο εμπρηστικός μηχανισμός από γκαζάκια, ο οποίος δεν εξερράγη, προκάλεσε όμως πυρκαγιά.

Την επίθεση κατά των εργαζομένων διέψευσε ωστόσο ο Τόλης Παπαγεωργίου, κάτοικος της Ιερισσού και πρόεδρος του Μεταλλευτικού Παρατηρητηρίου, το οποίο συμμετέχει στις κινητοποιήσεις κατά της επένδυσης.

Η καταγγελία των εργαζομένων δεν είναι πάντως η πρώτη. Τον Απρίλιο, εκπρόσωποι των τριών σωματείων εργαζομένων στην «Ελληνικός Χρυσός – Μεταλλεία Χαλκιδικής» είχαν καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά αγνώστων, καταγγέλλοντας επιθέσεις σε βάρος των εργαζόμενων από κατοίκους της Ιερισσού.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 07 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο