Σαράντα τρεις εργαζόμενους σε ΜΚΟ καταδίκασε η Αίγυπτος
Συνολικά 43 εργαζόμενους σε ξένες ΜΚΟ καταδίκασε σε φυλάκιση από ένα έως πέντε έτη αιγυπτιακό δικαστήριο. Δεκαπέντε αμερικανοί πολίτες καταδικάστηκαν ερήμην σε πέντε χρόνια φυλάκισης. Παράλληλα, το δικαστήριο διέταξε το κλείσιμο πέντε ξένων μη κυβερνητικών οργανώσεων.
Συνολικά 43 εργαζόμενους σε ξένες ΜΚΟ καταδίκασε σε φυλάκιση από ένα έως πέντε έτη αιγυπτιακό δικαστήριο.
Οι εργαζόμενοι κατηγορούνταν ότι εργάζονταν για μη καταχωρημένες ΜΚΟ στην Αίγυπτο.
Δεκαπέντε αμερικανοί πολίτες καταδικάστηκαν ερήμην σε πέντε χρόνια φυλάκισης.
Ένας Αμερικανός που παρέστη στο δικαστήριο καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκισης για την ίδια υπόθεση.
Ο δικαστής Μακράμ Αουάντ διέταξε το κλείσιμο των πέντε ΜΚΟ, ανάμεσά τους το Διεθνές Ρεπουμπλικανικό Ινστιτούτο (με έδρα στις ΗΠΑ), το Εθνικό Δημοκρατικό Ινστιτούτο και το Διεθνές Κέντρο Δημοσιογράφων.
Παράλληλα, το δικαστήριο αποφάσισε πενταετείς ποινές (με αναστολή) για άλλους 11 κατηγορουμένους, ανάμεσά τους πολίτες της Νορβηγίας, της Σερβίας, της Γερμανίας και αραβικών κρατών.
Τουλάχιστον 11 Αιγύπτιοι καταδικάστηκαν σε ένα χρόνο φυλάκισης με αναστολή.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Οι τροφές που κάνουν καλό στη μνήμη
- Καιρός: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας την Τετάρτη – Πρόγνωση ανά περιοχή
- Χάσμα 630,17 ευρώ μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα
- Λούβρο: Σε σταυροδρόμι μετά τα σκάνδαλα – Ποια θα είναι η επόμενη μέρα για το μεγαλύτερο μουσείο του κόσμου;
- Σχέση: Τα έξι σημάδια που δείχνουν ότι είστε σε καλό δρόμο
- Τα… διαβατήρια για τη σωστή αξιοποίηση των ακινήτων
- Φρένο στις «κόκκινες» κληρονομιές
- Επεκτείνεται το «Προλαμβάνω» και στην ψυχική υγεία παιδιών και γονέων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 04.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/elen-laureano-aG4jfiaRm7E-unsplash-1-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442