Ποινή φυλάκισης 2,5 ετών στους Dolce & Gabbana ζητά ιταλός εισαγγελέας
Η εισαγγελία του Μιλάνου ζήτησε την Τετάρτη να επιβληθεί ποινή φυλάκισης 2,5 ετών στους διάσημους σχεδιαστές μόδας Ντομένικο Ντόλτσε και Στέφανο Γκαμπάνα (Dolce & Gabbana) για φοροδιαφυγή, η οποία προκάλεσε αθροιστικά ζημία ύψους σχεδόν 1 δισεκατ. ευρώ στο ιταλικό δημόσιο, σύμφωνα με δημοσιεύματα στον ιταλικό Τύπο.
Η εισαγγελία του Μιλάνου ζήτησε την Τετάρτη να επιβληθεί ποινή φυλάκισης 2,5 ετών στους διάσημους σχεδιαστές μόδας Ντομένικο Ντόλτσε και Στέφανο Γκαμπάνα (Dolce & Gabbana) για φοροδιαφυγή, η οποία προκάλεσε αθροιστικά ζημία ύψους σχεδόν 1 δισεκατ. ευρώ στο ιταλικό δημόσιο, σύμφωνα με δημοσιεύματα στον ιταλικό Τύπο.
Οι Dolce & Gabbana (στους οποίους ανήκει η φίρμα D&G) κατηγορούνται ότι δεν δήλωσαν φορολογητέα ύλη ύψους δισεκατομμυρίων ευρώ που αντιστοιχούσε στις εισπράξεις εταιρειών-βιτρινών του ομίλου Gado, με έδρα το Λουξεμβούργο, την περίοδο 2004-2005.
Πρόκειται για μια από τις ελάχιστες υποθέσεις φοροδιαφυγής σε τόσο υψηλό επίπεδο που κατέληξε στα ποινικά δικαστήρια της Ιταλίας.
Οι δύο σχεδιαστές μόδας -στους πελάτες των οποίων συγκαταλέγονται η τραγουδίστρια της ποπ Μαντόνα και η Μπιγιονσέ— απορρίπτουν το κατηγορητήριο.
Ο εισαγγελέας Γκαετάνο Ρούτα στην αγόρευσή του την Τετάρτη τόνισε ότι οι Ντόλτσε και Γκαμπάνα «ήταν αυτοί που επωφελήθηκαν περισσότερο από αυτή τη φορολογική απάτη».
Η Gado ήταν μια εικονική εταιρεία και «ελεγχόταν κατά το 80% από την D&G srl, που ανήκει εξ ημισείας στους Ντόλτσε και Γκαμπάνα», τόνισε ο Ρούτα.
Το 2000, ο εκλιπών τενόρος Λουτσιάνο Παβαρότι είχε καταβάλει πάνω από 12 εκατομμύρια για να διακανονιστούν ανεξόφλητες φορολογικές οφειλές του προηγουμένων ετών, ενώ ο Βαλεντίνο Ρόσι, πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής του MotoGP, είχε συμφωνήσει το 2008 να καταβάλει 51 εκατ. ευρώ στην ιταλική εφορία για να διακανονιστούν παλαιότερες οφειλές του.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
- Gift card από τα Public: Χριστούγεννα χωρίς το άγχος της επιλογής
- Ξεμπλοκάρει η οικοδομή – Σε ποιες περιοχές καταγράφεται η μεγαλύτερη αύξηση
- Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε τη λύση της συνεργασίας με τον Σέιμπεν Λι – Οδεύει προς Εφές
- Περαιτέρω αναβάθμιση του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά
- ΣΥΡΙΖΑ: Υπεύθυνη η κυβέρνηση για την ταλαιπωρία στην εθνική οδό
- Ο Ολυμπιακός, η «χρυσή» Εθνική και τα φοβερά επιτεύγματα – Ποια είναι η κορυφαία πολίστρια στον κόσμο, Φωτεινή Τριχά (vids)
- Κλόντια Σίφερ: Αποχαιρετά τη Μπαρντό με φωτογραφίες που μοιάζουν σαν 2 σταγόνες νερό
- Ραγδαία αύξηση γρίπης και ιώσεων στα παιδιατρικά νοσοκομεία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 29.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/ken-cheung-yHST1WmTqzI-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442