Πρωτοβουλία του υπουργείου Εργασίας για τα φαινόμενα «Μανωλάδας»
Πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση φαινομένων «Μανωλάδας», προβλημάτων που αφορούν την τήρηση της νομιμότητας και την εξασφάλιση αξιοπρεπών συνθηκών εργασίας των εργατών γης αλλά και τη στήριξη της παραγωγικής δραστηριότητας, αναλαμβάνει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας. Το θέμα αυτό ετέθη κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα υπό τον υπουργό Γιάννη Βρούτση.
Πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση φαινομένων «Μανωλάδας», προβλημάτων που αφορούν την τήρηση της νομιμότητας και την εξασφάλιση αξιοπρεπών συνθηκών εργασίας των εργατών γης αλλά και τη στήριξη της παραγωγικής δραστηριότητας, αναλαμβάνει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας.
Το θέμα αυτό ετέθη κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα υπό τον υπουργό Γιάννη Βρούτση.
«Αναγνωρίζουμε τη σημαντικότητα της παραγωγής φράουλας για την ανάπτυξη αλλά και την τοπική οικονομία ως ενός δυναμικού εξαγωγικού κλάδου», δήλωσε μετά τη σύσκεψη ο υπουργός Εργασίας, ενώ τόνισε ότι πρόκειται «για χρόνια και δύσκολη κατάσταση για τη διαχείριση της οποίας απαιτείται συνεργασία και κοινή προσπάθεια όλων των συναρμόδιων υπουργείων όσο και των τοπικών αρχών».
«Με στόχο τη διασφάλιση της νομιμότητας στη συγκεκριμένη ιδιόμορφη μορφή εποχικής απασχόλησης, σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία, τους τοπικούς βουλευτές, την τοπική αυτοδιοίκηση και τους ίδιους τους παραγωγούς, θα αναληφθούν πρωτοβουλίες για την εκπόνηση συνολικού σχεδίου που θα διασφαλίζει πρώτα απ’ όλα τη νομιμότητα και τις αξιοπρεπείς συνθήκες στην εργασία και δεύτερον τη στήριξη της ίδιας της παραγωγικής δραστηριότητας που συμβάλει στην ανάπτυξη και την εξωστρέφεια της οικονομίας», κατέληξε ο Γ.Βρούτσης.
Στη σύσκεψη, συμμετείχαν ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χαράλαμπος Αθανασίου, ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Κώστας Τζαβάρας, ο υφυπουργός Εργασίας Νίκος Παναγιωτόπουλος, οι βουλευτές Αυγερινοπούλου Διονυσία – Θεοδώρα (Επικρατείας, ΝΔ), Γιώργος Κοντογιάννης (Ηλείας, ΝΔ), Ιωάννης Κουτσούκος (Ηλείας, ΠΑΣΟΚ), Ανδρέας Μαρίνος (Ηλείας, ΝΔ), Νικόλαος Τσούκαλης (Αχαϊας, ΔΗΜΑΡ), ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, η γενική γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Άννα Στρατινάκη, ο γενικός γραμματέας Πληθυσμού και Κοινωνικής Συνοχής του υπουργείου Εσωτερικών Άγγελος Συρίγος, ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος, ο διοικητής του ΟΓΑ Δημήτρης Κοντός, καθώς και εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων.
Σύμφωνα με νέα έρευνα, οι πολεμικές τέχνες δεν αποτελούν απλά μια μορφή φυσικής δραστηριότητας, αλλά μια σύνθετη πρακτική που συνδυάζει κίνηση, συγκέντρωση, αναπνοή και κοινωνική αλληλεπίδραση
Οι Πανελλαδικές συνεχίστηκαν σήμερα για τους υποψήφιους των ΓΕΛ με την εξέταση σε Αρχαία Ελληνικά, Μαθηματικά και Βιολογία - Το in σε συνεργασία με το φροντιστήριο ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ παρουσιάζει τις απαντήσεις
Οι Πανελλαδικές συνεχίζονται με τους υποψήφιους των ΓΕΛ να εξετάζονται σε μαθήματα προσανατολισμού - Το in σε συνεργασία με το φροντιστήριο ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ παρουσιάζει τις πρώτες εκτιμήσεις για τα θέματα
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ εξετάζονται στα Αρχαία Ελληνικά (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών), τα Μαθηματικά (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής) και τη Βιολογία (Ο.Π. Σπουδών Υγείας)