Oριακό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ σε νέες δημοσκοπήσεις
Σχεδόν ισόπαλα εμφανίζονται τα κόμματα της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ σε δύο δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται το Σάββατο. Σε μέτρηση της Pulse RC ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 0,5% (20% έναντι 19,5% της ΝΔ), ενώ σε δημοσκόπηση της εταιρείας Metrisi το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποσπά ποσοστό 21,5% έναντι 21,1% που καταλαμβάνει η Νέα Δημοκρατία. Τρίτο κόμμα και στις δύο έρευνες αναδεικνύεται η Χρυσή Αυγή.
Σχεδόν ισόπαλα εμφανίζονται τα κόμματα της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ σε δύο δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται το Σάββατο. Σε μέτρηση της Pulse RC ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 0,5% (20% έναντι 19,5% της ΝΔ), ενώ σε δημοσκόπηση της εταιρείας Metrisi το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποσπά ποσοστό 21,5% έναντι 21,1% που καταλαμβάνει η Νέα Δημοκρατία.
Συγκεκριμένα, στη μέτρηση της Pulse RC για την εφημερίδα «6ΜΕΡΕΣ», ο ΣΥΡΙΖΑ αποσπά ποσοστό 20%, η ΝΔ 19,5, το ΠΑΣΟΚ 7%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 5%, η Χρυσή Αυγή 12%, η ΔΗΜΑΡ 3,5%, το ΚΚΕ 5%, ενώ «άλλο» κόμμα επιλέγει το 5,5% των ερωτηθέντων.
Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των έγκυρων ψηφοδελτίων, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται της ΝΔ με 23% έναντι 22,5%.
Στην ίδια έρευνα, «καταλληλότερος για πρωθυπουργός» εμφανίζεται ο Αντώνης Σαμαράς (30%), ενώ ο Αλέξης Τσίπρας αποσπά ποσοστό 22%. Πάντως, το 44% των ερωτηθέντων απάντησε «κανένας από τους δύο».
Επίσης, το 66% κρίνει ότι τα πράγματα στην Ελλάδα κινούνται σε λάθος κατεύθυνση, ενώ το 61% θεωρεί βέβαιο ένα κούρεμα καταθέσεων στη χώρα, όπως αποφασίστηκε και για την Κύπρο.
Στη δημοσκόπηση της εταιρείας Metrisi για την εφημερίδα «Παραπολιτικά», στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ αποσπά ποσοστό 21,5%, η ΝΔ 21,1%, το ΠΑΣΟΚ 6,2%, η Χρυσή Αυγή 9,2%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 5,5%, το ΚΚΕ 5,4% και η ΔΗΜΑΡ 5,6%.
Στο ερώτημα εάν θεωρείται πιθανό το κούρεμα των καταθέσεων στην Ελλάδα, «σίγουρα/μάλλον ναι» απαντά το 71,3% των ερωτηθέντων.
Στο ερώτημα περί καταλληλότερου πρωθυπουργού, ο Αντ.Σαμαράς προηγείται με 40,2%, ακολουθεί ο «κανένας» με 31,6% και τρίτος είναι ο Αλέξης Τσίπρας με 25%.
Τέλος, το 30,7% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι συμφωνεί με το ενδεχόμενο επιστροφής στη δραχμή, έναντι ποσοστού 57% που διαφωνεί.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μέσα στη «Φωλιά του Λύκου», το κρυφό αρχηγείο στο δάσος από όπου ο Χίτλερ διεύθυνε τον πόλεμο
- Yπόθεση Νεγκρέιρα: «Η Ρεάλ σκοπεύει να διεκδικήσει αποζημιώσεις από την Μπαρτσελόνα»
- Το παλαιότερο εστιατόριο στον κόσμο συμπλήρωσε 300 χρόνια – Αργοψημένο γουρουνόπουλο και φάντασμα στο κελάρι
- Βαρδούσια: Άκαρπες οι έρευνες για τους τρεις ορειβάτες που αγνοούνται – Εντοπίστηκε το αυτοκίνητό τους
- Σέρρες: Κανένα ίχνος του διοικητή του Πυροσβεστικού Σώματος – Γνώριζε καλά την περιοχή που εξαφανίστηκε
- Μίλτος Τεντόγλου: «Δεν μου παίρνει κανείς δώρο τα Χριστούγεννα»
- Θεσσαλονίκη: Μέσα από τις φυλακές φαίνεται πως δόθηκε η εντολή για το χτύπημα σε τράπεζα στον Εύοσμο
- Επικό βίντεο: Η κόρη του Τσικίνιο τραγουδάει τον ύμνο του Ολυμπιακού (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Χρυσή βίζα: Μειώνονται οι αιτήσεις – Γιατί φρενάρει η ζήτηση [πίνακες]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/11/golden-visa-768x516-1-1-300x300.jpg)
![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 25.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/evgeni-tcherkasski-bE4C_M7M4xY-unsplash-1-315x220.jpg)








































![Χρυσή βίζα: Μειώνονται οι αιτήσεις – Γιατί φρενάρει η ζήτηση [πίνακες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/ot_golden_visa24_1-1200x703-315x220.jpg)



















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442