Στο 35′ «ξύπνησε» ο Ολυμπιακός, 88-73 τον ΑΓΟΡ
Ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός βάδισε για περίπου 35 λεπτά στα... χνάρια του Παναθηναϊκού, που την Κυριακή ηττήθηκε από τον Πανιώνιο, μετά όμως ξύπνησε και πήρε τελικά τη νίκη με 88-73 επί του Ρεθύμνου στο άδειο λόγω τιμωρίας ΣΕΦ.
Ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός βάδισε για περίπου 35 λεπτά στα… χνάρια του Παναθηναϊκού, που την Κυριακή ηττήθηκε από τον Πανιώνιο, μετά όμως ξύπνησε και πήρε τελικά τη νίκη με 88-73 επί του Ρεθύμνου στο άδειο λόγω τιμωρίας ΣΕΦ.
Πλέον η διαφορά που τον χωρίζει από τον «αιώνιο» αντίπαλό του αυξήθηκε στους 3 βαθμούς.
Κορυφαίος των πρωταθλητών Ελλάδας και Ευρώπης ο Κώστας Παπανικολάου, ο οποίος σημείωσε τους 13 από τους 24 συνολικά πόντους στα κρίσιμα τελευταία λεπτά, ενώ τον ακολούθησαν σε απόδοση ο Βασίλης Σπανούλης με 15 πόντους και 9 ασίστ, ο Κάιλ Χάινς με 14 και ο Γιώργος Πρίντεζης με 12 και 7 ριμπάουντ. Από τον ΑΓΟ Ρεθύμνου ξεχώρισε ο Μπρεντ Πέτγουεϊ με 21 πόντους.
Με τις άμυνες να μην έχουν την τιμητική τους στο πρώτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός πάτησε γκάζι από το εις βάρος του 7-2 που βρέθηκε να χάνει στο 2′ και με εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας έκοψε πρώτος το νήμα της πρώτης περιόδου. Με τους Πρίντεζη, Παπανικολάου και Πάουελ να βρίσκουν λύσεις κοντά στο καλάθι και τους Σπανούλη, Λο από τα 6.75 οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν στο δεύτερο δεκάλεπτο στο +6 (31-25). Ωστόσο η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Οι Κρήτες εκμετελλεύτηκαν την ευστοχία τους από τα 6.75 (4 σε αυτό το διάστημα) και με τον Πέτγουεϊ να πρωτοστατεί στην επίθεση πήραν το δρόμο προς τα αποδυτήρια στο +1 (42-43). Ο απογοητευτικός σε άμυνα και επίθεση Ολυμπιακός βρέθηκε στο 27′ ακόμη και στους -10 πόντους (51-61) και η ανατροπή φάνταζε γολγοθάς… Ωστόσο, από το εις βάρος του 59-68 βρήκε τα ψυχικά αποθέματα και αποδίδοντας σεμιναριακά σε άμυνα και επίθεση έτρεξε το εντυπωσιακό σερί 14-0(!) και στο 36′ ανέκτησε το προβάδισμα με 73-68. Με την έξοδο του Πέτγουεϊ μάλιστα με 5 φάουλ η ζωή του έγινε ευκολότερη και με τον Παπανικολάου να σημειώνει τους 13 από τους 24 συνολικά πόντους του στο τελευταίο δίλεπτο έφτασε άνετα στο τελικό 88-73.
Τα δεκάλεπτα: 31-25, 42-43, 59-64, 88-73.
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ταβουλαρέας, Βαρδάλος, Αναστόπουλος Α.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Μπαρτζώκας): Χάινς 14, Λο 6 (1), Σπανούλης 15 (1), Περπέρογλου 7 (1), Σερμαντίνι, Σλούκας 2, Πάουελ 7, Πέρκινς 1, Πρίντεζης 12, Παπανικολάου 24 (2).
ΑΓΟΡ (Θανάσης Γιαπλές): Χορν 9 (1), Καλλινικίδης, Κόλιμον, Αγγελόπουλος 8 (2), Τσόχλας 2, Ντούβνιακ 11 (2), Κόμματος 10 (2), Κάρτερ 7 (1), Λάτοβιτς 5 (1), Πέτγουεϊ 21 (3).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ισχυρή ηλιακή καταιγίδα πλήττει τη Γη – Τι μπορεί να προκαλέσει
- Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ καθαιρεί τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησής του, εξοργισμένος για την «ανικανότητα» στελεχών
- Γροιλανδία: Την ανάγκη «σεβασμού της κυριαρχίας της» τονίζει η φον ντερ Λάιεν σε μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ
- Συρία: Τραμπ και Σάρα συζήτησαν για τις εγγυήσεις των δικαιωμάτων των Κούρδων
- Γουατεμάλα: 9ος αστυνομικός νεκρός από τα πυρά συμμοριών
- Ιράν: Η Lufthansa αναστέλλει τις πτήσεις προς και από την Τεχεράνη μέχρι και τις 29 Μαρτίου
- Τουλάχιστον 1.500 μέλη του Ισλαμικού Κράτους δραπέτευσαν από φυλακές της Συρίας
- Τρίπολη – Νεστάνη: Νεκρός εντοπίστηκε ηλικιωμένος κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς σε κατοικία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442