Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Θαμμένες στο χιόνι οι βορειοανατολικές ΗΠΑ

Θαμμένες στο χιόνι οι βορειοανατολικές ΗΠΑ

Η πρωτοφανής σφοδρότητας χιονοθύελλα «Νέμο» βύθισε πολύ γρήγορα στο χιόνι το μεγαλύτερο μέρος των βορειοανατολικών ΗΠΑ, πλήττοντας έντονα και τη Νέα Υόρκη. Χωρίς ρεύμα έμειναν περίπου 700.000 σπίτια, οι συγκοινωνίες πάγωσαν και τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε δυστυχήματα που σχετίζονται με την κακοκαιρία. Δείτε το φωτορεπορτάζ.

Η πρωτοφανής σφοδρότητας χιονοθύελλα «Νέμο» βύθισε πολύ γρήγορα στο χιόνι το μεγαλύτερο μέρος των βορειοανατολικών ΗΠΑ, πλήττοντας έντονα και τη Νέα Υόρκη. Χωρίς ρεύμα έμειναν περίπου 700.000 σπίτια, οι συγκοινωνίες πάγωσαν και τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε δυστυχήματα που σχετίζονται με την κακοκαιρία.Περιμένοντας το Νέμο, τέσσερις πολιτείες είχαν κηρυχθεί από την Παρασκευή σε συναγερμό. Το πέρασμα της χιονοθύελλας ήταν ταχύτατο, πιάνοντας μάλιστα αρκετούς οδηγούς στους οδικούς άξονες την ώρα που προσπαθούσαν να γυρίσουν στην ασφάλεια των σπιτιών τους πριν χτυπήσει η κακοκαιρία.

Η «οργή» της χιονοθύελλας επικεντρώθηκε στο Κοντέκτικατ, το Ρόουντ Άιλαντ και τη Μασαχουσέτη -όπου το χιόνι έφτανε σχεδόν το ένα μέτρο. Σε αρκετά σημεία έχει ήδη καταγραφεί ρεκόρ χιονόπτωσης, ενώ ο Νέμο δεν έχει ακόμη φύγει.

Στην κομητεία Σάφολκ της Νέας Υόρκης, η αστυνομία κατέφυγε στη χρήση σνόουμομπιλ για να απεγκλωβίσει αρκετούς οδηγούς που αποκλείστηκαν στον περιφερειακό του Λονγκ Άιλαντ.

Ένας 70χρονος στο Πούκιπσι της Νέας Υόρκης και μία 80χρονη στο Πρόσπεκτ του Ρόουντ Άιλαντ έχασαν τη ζωή τους σε τροχαία που σχετίζονται με την κακοκαιρία.

Όπως μεταδίδει το Reuters βάσει των πληροφοριών από τις εταιρείες ηλεκτρισμού, η πτώση δέντρων σε καλώδια ηλεκτροδότησης και άλλες ζημιές που σχετίζονται με την κακοκαιρία έκοψαν το ρεύμα σε 700.000 σπίτια. Το Σάββατο, 2.000 πτήσεις σε όλες τις ανατολικές ΗΠΑ ακυρώθηκαν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024