Ένα δισ. ευρώ για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές εντός του 2012
Ένα δισεκατομμύριο ευρώ θα δοθεί μέχρι το τέλος του έτους για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός μετά τη σύσκεψη στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Επίσης, είπε ότι όσοι υποβάλλουν αίτημα για συνταξιοδότηση θα παίρνουν κάθε μήνα το 50% του βασικού τους μισθού, μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες. Ακόμη, δήλωσε ότι την Παρασκευή θα δοθούν 300 εκατ. ευρώ για 1.200 εφάπαξ.
Ένα δισεκατομμύριο ευρώ θα δοθεί μέχρι το τέλος του έτους για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός μετά τη σύσκεψη στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Επίσης, είπε ότι όσοι υποβάλλουν αίτημα για συνταξιοδότηση θα παίρνουν κάθε μήνα το 50% του βασικού τους μισθού, μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες. Ακόμη, δήλωσε ότι την Παρασκευή θα δοθούν 300 εκατ. ευρώ για 1.200 εφάπαξ.
Επίσης, είπε ότι την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου θα κατατεθεί νόμος για τις αδρανείς καταθέσεις, οι οποίες θα μπαίνουν σε ειδικό κωδικό στον προϋπολογισμό και τα ποσά αυτά θα πηγαίνουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.
Ο κ. Σαμαράς δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού μετά την ευρεία σύσκεψη που είχε στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.
«Η χρηστή διαχείριση μάς έχει οδηγήσει στη δυνατότητα να κάνουμε έκτακτες παροχές, όπου υπάρχει κοινωνική ανάγκη» τόνισε ο πρωθυπουργός, φέρνοντας ως παράδειγμα το επίδομα θέρμανσης, την επιχορήγηση στον ΕΟΠΥΥ, αλλά και στους ΟΤΑ.
Ο κ. Σαμαράς ανακοίνωσε πως, με νέα ρύθμιση, όσοι υποβάλλουν αίτημα για συνταξιοδότηση θα παίρνουν κάθε μήνα το 50% του βασικού τους μισθού, μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες.
Επίσης, την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου, όπως ανέφερε, θα κατατεθεί νόμος για τις αδρανείς καταθέσεις, οι οποίες θα μπαίνουν σε ειδικό κωδικό στον προϋπολογισμό και τα ποσά αυτά θα πηγαίνουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.
Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην ανάγκη αποπληρωμής ληξιπρόθεσμων οφειλών του κράτους σε ιδιώτες, λέγοντας χαρακτηριστικά πως έτσι «θα δοθεί ρευστότητα στην αγορά, το οξυγόνο, το αίμα της οικονομίας».
Ο κ. Σαμαράς ανακοίνωσε πως αύριο, Παρασκευή, θα δοθούν 300 εκατ. ευρώ για 1.200 εφάπαξ, στο Ταμείο Πρόνοιας των δημοσίων υπαλλήλων και σε 42 δήμους της χώρας.
Στόχος της κυβέρνησης, υπογράμμισε, είναι να δοθούν χρήματα για επιστροφή ΦΠΑ, να χρηματοδοτηθεί ο ΕΟΠΥΥ για φαρμακοποιούς και παροχές υγείας.
Τόνισε, επίσης, πως μέχρι το τέλος χρόνου θα δοθεί 1 δισ. ευρώ για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και στην ίδια λογική θα κινηθεί η κυβέρνηση και το 2013.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ζέλσον: «Χρειαζόμασταν αυτή τη νίκη, ήμασταν άτυχοι στα προηγούμενα ματς»
- Ουκρανία: Νέο τελεσίγραφο Τραμπ σε Ζελένσκι για το ειρηνευτικό σχέδιο
- Ο μάγος Μουζακίτης «έλιωσε» και τα… χιόνια
- Ζωγράφου: «Κατέβηκα για να ηρεμήσει και άρχισε να με χτυπά» – Ο οδηγός του λεωφορείου περιγράφει τον άγριο ξυλοδαρμό
- «Η ξανθιά είναι νεκρή» – Κοκκινομάλλα Πάμελα Άντερσον και η αλήθεια για το «ψευτορομάντζο» με τον Λίαμ Νίσον
- Αγρότες πήγαν τούρτα σε αστυνομικό που είχε τα γενέθλιά της [βίντεο]
- Λανουά: «Έκανε χέρι ο Ζοάο Μάριο και σωστά ακυρώθηκε το γκολ της ΑΕΚ» – vid
- Κικίλιας στη συνάντηση με Γκίλφοϊλ: «Συνεργασία με ΗΠΑ σε θέματα λιμενικών υποδομών, ναυτιλίας και ασφάλειας»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 09.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/astronomy-3094066_1920-315x220.jpg)




















![Αγρότες πήγαν τούρτα σε αστυνομικό που είχε τα γενέθλιά της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes-5-315x220.jpg)












![Αγρότες πρόσφεραν κρόκο και μήλα στους διερχόμενους οδηγούς στην Κοζάνη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes-6-315x220.jpg)




























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442