Βουγιούκας και Καϊμακόγλου «σκότωσαν» τον Πανιώνιο
Την τρίτη ήττα του σε ισάριθμες αναμετρήσεις για τον 6ο όμιλο του EuroCup, απολογισμός που δεν του επιτρέπει να κάνει όνειρα συνέχειας στη δεύτερη φάση της διοργάνωσης, γνώρισε ο Πανιώνιος στο κλειστό του Ελληνικού. Οι «κυανέρυθροι» ηττήθηκαν 92-72 από την Ούνιξ Καζάν, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής, με τη ρωσική ομάδα των Ιαν Βουγιούκα και Κώστα Καϊμακόγλου να διατηρεί το αήττητο της στον όμιλο.
Την τρίτη ήττα του σε ισάριθμες αναμετρήσεις για τον 6ο όμιλο του EuroCup, απολογισμός που δεν του επιτρέπει να κάνει όνειρα συνέχειας στη δεύτερη φάση της διοργάνωσης, γνώρισε ο Πανιώνιος στο κλειστό του Ελληνικού.
Οι «κυανέρυθροι» ηττήθηκαν 92-72 από την Ούνιξ Καζάν, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής, με τη ρωσική ομάδα των Ιαν Βουγιούκα και Κώστα Καϊμακόγλου να διατηρεί το αήττητο της στον όμιλο.
Στον πάγκο του Πανιωνίου, μετά την απομάκρυνση του Θανάση Σκουρτόπουλου, κάθισε ο Νίκος Οικονόμου, ενώ ο νέος τεχνικός των «κυανέρυθρων», Γιάννης Σφαιρόπουλος, παρακολούθησε την αναμέτρηση από τις θέσεις των επισήμων.
Ο Νίκος Παππάς με 24 πόντους και 3/3 τρίποντα πάλεψε για τον Πανιώνιο, αλλά η υπέρβαση απέναντι στην Ούνιξ Καζάν, που είναι φαβορί για την κατάκτηση του φετινού EuroCup, ήταν δύσκολη.
Καθοριστικός στην τελευταία περίοδο ήταν ο Κώστας Καϊμακόγλου για τους Ρώσους, με τον πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού να φτάνει τους 17 πόντους με 6 ριμπάουντ και 4 ασίστ, ενώ ο έτερος πρώην «πράσινος», Ιαν Βουγιούκας, τελείωσε τον αγώνα με 13 πόντους. Κορυφαίος της Ούνιξ, πάντως, ήταν ο Τσακ Έιντσον με 22.
Τα εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας της Ούνιξ Καζάν έβαλαν τη ρωσική ομάδα από νωρίς σε πλεονεκτική θέση. Ωστόσο, τα ριμπάουντ και η εκτελεστική δεινότητα του Παππά κράτησαν τον Πανιώνιο κοντά στο σκορ μέχρι το ημίχρονο (20-26 στο πρώτο δεκάλεπτο και 43-49 στο ημίχρονο).
Πάντως, η τρίτη περίοδος αποδείχθηκε καταστροφική για τους «κυανέρυθρους», που τα είχαν με την αστοχία τους, κυρίως από τα 6.75 (1/8), και με την ασύνδετη άμυνά τους. Ο Πανιώνιος δεν κατάφερε να ελέξγει τον Βουγιούκα κοντά στο καλάθι, με τον Έλληνα σέντερ να φτάνει τους 13 πόντους, όπως και τον Έιντσον, ο οποίος στην τρίτη περίοδο έφτασε τους 17. Παράλληλα, ο Καϊμακόγλου έκανε αθόρυβη δουλειά με 5 ριμπάουντ και 4 ασίστ σε αυτό το διάστημα.
Η Ούνιξ, μάλιστα, έτρεξε στην τρίτη περίοδο επιμέρους σκορ 20-6 (!) και στο 28΄ «καθάρισε» τον αγώνα, παίρνοντας διαφορά 20 πόντων (69-49). Τυπικής διαδικασίας ήταν το τέταρτο δεκάλεπτο, με τον Πανιώνιο να μην μπορεί να επιστρέψει στη διεκδίκηση της νίκης.
Τα συστατικά του χυμού παντζαριού υποστηρίζουν την καρδιά και την κυκλοφορία του αίματος, ενώ παράλληλα συμβάλλουν στη φυσική ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης.