Συγκρούσεις διαδηλωτών κατά της κοινωνικής αδικίας και αστυνομίας στο Ισραήλ
Χιλιάδες Ισραηλινοί διαδήλωσαν το βράδυ του Σαββάτου στο κέντρο του Τελ Αβίβ, διαμαρτυρόμενοι για τη σύλληψη της επικεφαλής του κινήματος κατά της κοινωνικής αδικίας που οργανώθηκε στη χώρα πριν από ένα χρόνο, με αποτέλεσμα να οι διαδηλωτές να συγκρουστούν με τους αστυνομικούς.
Χιλιάδες Ισραηλινοί διαδήλωσαν το βράδυ του Σαββάτου στο κέντρο του Τελ Αβίβ, διαμαρτυρόμενοι για τη σύλληψη της επικεφαλής του κινήματος κατά της κοινωνικής αδικίας που οργανώθηκε στη χώρα πριν από ένα χρόνο, με αποτέλεσμα να οι διαδηλωτές να συγκρουστούν με τους αστυνομικούς.
Περίπου 85 διαδηλωτές συνελήφθησαν στη διάρκεια της νύχτας επειδή απέκλεισαν μεγάλη περιφερειακή λεωφόρο της πόλης και «επιδόθηκαν σε πράξεις βανδαλισμού», σύμφωνα με την εκπρόσωπο της αστυνομίας.
Οι διαδηλωτές συγκρούστηκαν με αστυνομικού;ς με αποτέλεσμα τον τραυματισμό αρκετών πολιτών. Τα επεισόδια κράτησαν ως τις πρωινές ώρες.
Τα επεισόδια κάλυψαν τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, τα οποία αναρωτιούνται για τις μεθόδους που χρησιμοποιεί η αστυνομία και για την ενδεχόμενη προσπάθεια της κυβέρνησης να εμποδίσει την αναβίωση του κοινωνικού κινήματος που το καλοκαίρι του 2011 είχε φέρει εκατοντάδες χιλιάδες Ισραηλινούς στους δρόμους.
Η διαδήλωση οργανώθηκε μετά τη βίαιη σύλληψη της Δάφνη Λιφ, ηγετικής μορφής των αγανακτισμένων του Ισραήλ και δέκα συντρόφων της που προσπαθούσαν να εγκαταστήσουν σκηνές στη λεωφόρο Ρότσιλντ, ένα από τα πλέον πολυσύχναστα σημεία του Τελ Αβίβ.
Κατασκήνωση διαδηλωτών είχε στηθεί και πέρυσι στο ίδιο σημείο αλλά μετά από μερικές εβδομάδες είχαν απομακρυνθεί από την αστυνομία.
Σημειώνεται ακόμη ότι σε απάντηση στα αιτήματα των διαδηλωτών το 2011, ο πρωθυπουργός Νετανιάχου είχε συστήσει επιτροπή που θα εξέταζε τρόπους αντιμετώπισής τους. Ωστόσο οι ακτιβιστές υποστηρίζουν ότι οι αλλαγές δεν προχώρησαν αρκετά.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Εκτέλεση θανατοποινίτη στη Φλόριντα – Είχε κριθεί ένοχος για τον φόνο μητέρας
- Τενερίφη: Ακόμα 4 τουρίστες νεκροί στην Ισπανία εξαιτίας γιγάντιων κυμάτων
- Σουδάν: Συνετρίβη μεταγωγικό αεροσκάφος – Δεν υπάρχουν επιζώντες
- Η αστυνομία στο Βερολίνο, μπορεί να μπει σε σπίτια και να εγκαθιστά κατασκοπευτικό λογισμικό
- Υεμένη: Ο Γκουτέρες καταδικάζει την παραπομπή υπαλλήλων του ΟΗΕ σε δίκη από τους Χούθι
- Ένας φοιτητής του Πανεπιστημίου του Κεντάκι πέθανε από πυροβολισμό και ακόμα ένας δίνει μάχη για την ζωή του
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Ελληνες κυανόκρανοι στη Λωρίδα της Γάζας
- Η πρόεδρος της χώρας καταγγέλλει «εκλογικό» και ψηφιακό «πραξικόπημα» στην Ονδούρα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



![Αγρότες πρόσφεραν κρόκο και μήλα στους διερχόμενους οδηγούς στην Κοζάνη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes77-127x85.jpg)


![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 10.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)



























![Αεροπλάνο προσγειώνεται πάνω σε αυτοκίνητο και όλοι επιβιώνουν με γρατζουνιές! [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/plane-crash231-315x220.jpg)



























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442