Η «Αγάπη» του Χάνεκε μεγάλος νικητής του Φεστιβάλ Καννών
Η ταινία «Αγάπη» του Αυστριακού σκηνοθέτη Μίκαελ Χάνεκε, με πρωταγωνιστές τον Ζαν Λουί Τρεντινιάν, την Εμμανουέλ Ριβά και την Ιζαμπέλ Ιπέρ, κέρδισε την Κυριακή τον Χρυσό Φοίνικα του 65ου Φεστιβάλ των Καννών. Ο Χάνεκε είχε κερδίσει τον Χρυσό Φοίνικα και το 2009 με την ταινία του «Η Λευκή Κορδέλα.
Η ταινία «Αγάπη» του Αυστριακού σκηνοθέτη Μίχαελ Χάνεκε, με πρωταγωνιστές τον Ζαν Λουί Τρεντινιάν, την Εμμανουέλ Ριβά και την Ιζαμπέλ Ιπέρ, κέρδισε την Κυριακή τον Χρυσό Φοίνικα του 65ου Φεστιβάλ των Καννών.
Η ταινία Amour πραγματεύεται τη σχέση μεταξύ δύο ηλικιωμένων, από την ημέρα που η γυναίκα παθαίνει εγκεφαλικό και χρειάζεται τη φροντίδα του συζύγου και τις επισκέψεις της κόρης της. Μια δυνατή και συγκινητική ταινία, που καταχειροκροτήθηκε στις Κάννες, η «Αγάπη» αποτελεί έναν ύμνο στην αφοσίωση των συντρόφων στα καλά και τα κακά της ζωής.
Ο Χάνεκε είχε κερδίσει τον Χρυσό Φοίνικα και το 2009 με την ταινία του «Η Λευκή Κορδέλα».
Το Μεγάλο Βραβείο του Φεστιβάλ κέρδισε ο Ιταλός Ματέο Γκαρόνε με την σάτιρα «Πραγματικότητα» (Reality), γύρω από έναν άντρα που κάνει ότι μπορεί για να πάρει μέρος σε ένα ριάλιτι, ενώ ο Κεν Λόουτς παρέλαβε το Βραβείο της Επιτροπής για την «οινοπνευματώδη» ταινία του «Το μερίδιο του Αγγέλου» (The Angel’s Share).
Βραβείο καλύτερης ανδρικής ερμηνείας στον Δανό Μαντς Μίκελσεν για το «Κυνήγι» (The Hunt) του Τόμας Βίντερμπεργκ, όπου υποδύεται έναν δάσκαλο νηπιαγωγείου που κατηγορείται άδικα για κακοποίηση ενός μικρού κοριτσιού
Βραβείο καλύτερης γυναικείας ερμηνείας από κοινού στην Κριστίνα Φλίτιρ και την Κοσμίνα Στράταν για ταινία «Πέρα από τους λόφους» (Beyond the Hills) του Πολωνού Κρίστιαν Μουντζίου, στην οποία η φιλία δύο κοριτσιών δοκιμάζεται σε ένα ορθόδοξο μοναστήρι.
Στον Αργεντινό Κάρλος Ρεϊγκάδας απονεμήθηκε το βραβείο σκηνοθεσίας για την ταινία του «Post Tenebras Lux», ένα δοσμένο με λυρικές, συχνά σουρεαλιστικές εικόνες, σχόλιο γύρω από τα αδιέξοδα μιας αστικής κοινωνίας.
Τέλος, το βραβείο της «Χρυσής Κάμερας», που απονέμεται σε πρώτο έργο, επιλεγμένο από όλα τα τμήματα του φεστιβάλ, κέρδισε η ήδη βραβευμένη και στα παράλληλα τμήματα ταινία «Τα ζώα του Άγριου Νότου» του Μπεν Ζεϊτλιν.
Τη φετινή κριτική επιτροπή αποτέλεσαν ο Ιταλός σκηνοθέτης Νάνι Μορέτι (πρόεδρος), οι σκηνοθέτες Αλεξάντερ Πέιν, Αντρέα Αρνολντ, Χίαμ Αμπάς και Ραούλ Πεκ, οι ηθοποιοί Γιούαν ΜακΓκρέγκορ, Νταϊάν Κρούγκερ και Εμανουέλ Ντεβός και ο σχεδιαστής μόδας Ζαν-Πολ Γκολτιέ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
- Κακοκαιρία Byron: Θυελλώδεις άνεμοι σφυροκόπησαν τη Ρόδο – Έπεσαν δέντρα, έσπασαν κάβοι πλοίου
- Αγρότες: Εξαπλώνονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών σε ολόκληρη την χώρα – «Δεν θα φύγουμε από τα μπλόκα»
- Αλέξης Γρηγορόπουλος: Διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα 17 χρόνια μετά την εξέγερση των δεύτερων «Δεκεμβριανών»
- Ελένη Φουρέιρα: Κορυφαία γυναίκα καλλιτέχνις της χρονιάς στο Spotify
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (6/12): Πού θα δείτε Ολυμπιακός – ΟΦΗ και τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης
- Σαλαμίνα: Νέο βίντεο ντοκουμέντο από τα γενέθλια της 75χρονης – Πώς οδηγήθηκε στη φυλακή η νύφη της
- Βασιλιάς Κάρολος: Κουρτίνες από παλάτι του έγιναν κάλτσες για φιλανθρωπία
- Το «διάβασμα» του Μαρτίνεθ και η… πολυφωνία στην επίθεση – Έτσι έφυγε με το διπλό από το ΟΑΚΑ η Βαλένθια (vids)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 06.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-eser-tokas-54876734-25854069-315x220.jpg)












































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442